Kako otvoriti DJVU format na mobilnom telefonu?

Mobilni telefoni i tableti se sve više koriste za čitanje knjiga. Izuzetno su pogodni, jer možemo na desetine knjiga da nosimo sa sobom u džepu. Postoji veliki broj aplikacija pogodnih za čitanje knjiga. O nekima od njih kao što Adobe čitač za PDF ili Moon+ za epub i mobi smo već pisali, ali ima još veoma dosta. Sve zavisi od vaših preferencija, ali i od formata knjiga koje čitate. Kada čitate vodite računa uvek da možete povećati veličinu slova, promeniti osvetljenost ekrana i druge trikove koji će vam olakšati čitanje, jer ipak još uvek telefoni nisu najbolja zamena za papir.

DJVU format nije mnogo čest, ali se može desiti da na njega naletite na internetu. To je format sličan PDF-u, koji se koristi za digitalizaciju knjiga putem skeniranja. Već smo ranije pisali kako možete da otvorite DJVU format na svom  računaru, a danas vam predstavljamo nekoliko aplikacija koje pomažu da to isto uradite i na svom mobilnom telefonu.

1)      Ebookdroid

ebook droid

Ebookdroid je lepa i funkcionalna aplikacija, sa mogućnošću naprednog prilagođavanja. Pored DJVU podržava i mnoštvo drugih formata, u koje spadaju: PDF,  XPS (OpenXPS), FictionBook (fb2 , cbr,  cbz EPUB i RTF. Prilikom čitanja možete da podvlačite tekst, ubacujete beleške i pišete po knjizi. Knjige možete organizovati u lepo stilizovane police, a kada kliknete na opcije videćete da ovaj izuzetan program ima mnoštvo mogućnosti prilagođavanja.

2) OrionViewer

orion viewer

OrionViewer je aplikacija koja je dobra alternativa prethodnoj. Otvara djvu, djv, pdf, xps, oxps i cbz formate. Ima malo neobičan interfejs, ali je prilično brza.

,

Comments are closed.