Adobe Reader – odlična aplikacija za čitanje i izmenu PDF knjiga na Androidu

Android uređaji, između ostalog, omogućavaju da čitamo elektronske knjige. Elektronske knjige nam dolaze u raznoraznim formatima, a jedan od najčešćih je PDF. Već smo pisali o aplikacijama koje otvaraju druge elektronske formate (Moon + i ostale aplikacije), a danas ćemo predstaviti najbolju besplatnu aplikaciju za otvaranje PDF fajlova i dokumenata. To je Adobe Reader.

PDF je specifičan i mnoge aplikacije imaju problema sa njegovim učitavanjem. Međutim, Adobe reader dolazi od kompanije  koja je i napravila ovaj format, pa je zato najbolji izbor. Ista kompanija ima i odličan program za otvaranja PDF knjiga na računaru, što pretpostavljamo da već znate. Mobilna verzija Adobe Reader-a omogućava ne samo da nesmetano čitamo knjige, već i da ih podvlačimo tekst, dodajemo beleške, crtamo, ubacujemo potpis i tekst.

Dokumenta se brzo učitavaju i zumiraju, mada kod telefona sa manjim ekranom može da se desi da su slova suviše sitna.  Ako su slova suviše sitna i ne mogu da stanu na ekran, probajte da čitate   tako što okrene telefon za 90 stepeni.

Pre svega kad otvorite program on će odmah skenirati sve PDF dokumente koje imate na uređaju. Kliknite na ulazak u spisak dokumenata, potom na Documents.

svi dokumenti android pdf

Zatim odaberite opciju All PDFs kako bi vam se ispisali svi PDF dokument koje imate na telefonu ili tablet.

svi pdf fajlovi

Nakon što otvorite knjigu u  gornjem meniju imate glavna podešavanja. Kao što vidite tu je mogućnost da knjigu pretražujete, podelite dalje putem drugih instaliranih servisa, izmenite ili promenite pogled.

glavni meni android adobe reader

Za izmenu kliknite na ikonicu oblačića i olovke.

izmena PDF

Tu će vam se ukazati mogućnosti da podvlačite tekst, precrtavate, ubacujete tekst ili potpis.

podvlacenje teksta android pdf

Sve to možete raditi u raznim bojama.

crtanje po pdf-u android

U slučajevima kada je PDF dokument preveliki i ne može da stane na ekran, od pomoći vam može biti opcija Text Reflow, koja prilagođava slova da stanu na jednu stranicu.

podesavanje pogleda pdf

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …