Kako otvoriti .djvu dokumente ?

Djvu fajl format nije veoma popularan, ali se može naći na Internetu. Koristi se za prikazivanje skeniranih dokumenata i slika i predstavlja svojevrsnu alternativu za PDF.  Pobornici ovog formata smatraju da se on brže otvara i bolje prikazuje slike. U svakom slučaju on i nije toliko rasprostranjen kao PDF, ali se koristi. Ako ste skinuli knjigu u ovom formatu i ne možete da je otvorite opisaćemo danas tri programa koji vam u tome mogu pomoći.

Sumatra PDF čitač
O Sumatri smo već pisali kao o veoma dobroj zameni za Adobe PDF čitač. Sumatra međutim, pored PDF formata otvara i .djvu file format.

WinDjView
Ovaj program je  specijalizovan direktno za otvaranje .djvu fajlova i po našem mišljenju, barem za Windows, je najbolji.  Lakše se čita, i ima dosta naprednih funkcija kao što su čitanje preko celog ekrana, kopiranje teksta, izvoz i rotiranje slika kao i još mnogo toga.

DjVuLibre
je takođe veoma dobar program za otvaranje DJVU fajlova. Dostupan je za sve operativne sistema, i na njegovom sajtu možete naći još drugih naprednih alata za otvaranje .djvu formata.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …