Kako otvoriti .djvu dokumente ?

Djvu fajl format nije veoma popularan, ali se može naći na Internetu. Koristi se za prikazivanje skeniranih dokumenata i slika i predstavlja svojevrsnu alternativu za PDF.  Pobornici ovog formata smatraju da se on brže otvara i bolje prikazuje slike. U svakom slučaju on i nije toliko rasprostranjen kao PDF, ali se koristi. Ako ste skinuli knjigu u ovom formatu i ne možete da je otvorite opisaćemo danas tri programa koji vam u tome mogu pomoći.

Sumatra PDF čitač
O Sumatri smo već pisali kao o veoma dobroj zameni za Adobe PDF čitač. Sumatra međutim, pored PDF formata otvara i .djvu file format.

WinDjView
Ovaj program je  specijalizovan direktno za otvaranje .djvu fajlova i po našem mišljenju, barem za Windows, je najbolji.  Lakše se čita, i ima dosta naprednih funkcija kao što su čitanje preko celog ekrana, kopiranje teksta, izvoz i rotiranje slika kao i još mnogo toga.

DjVuLibre
je takođe veoma dobar program za otvaranje DJVU fajlova. Dostupan je za sve operativne sistema, i na njegovom sajtu možete naći još drugih naprednih alata za otvaranje .djvu formata.

Pogledaj još

Zašto je video koji gledate na Jutjubu mutan?

Zašto je video koji gledate mutan? Ne vidi se dobro čak ni kada ga povećate …