Kako da automatski prosleđujete elektronsku poštu sa jedne adrese na drugu?

Mnogi imaju više adresa elektronske pošte. Praćenje svakog od njih svakodnevno oduzima dosta vremena. Uvozom mejlova u jedan zajednički imejl klijent, kao što je na primer Outlook ili Tandereberd, možemo ih lako pratiti sve na jednom mestu.

U slučaju da nam to ne odgovara, možemo da sve dolazeće poruke sa jednog naloga automatski preusmeravamo u drugi.

Pokazaćemo vam kako da to uključite.

Potrebno je samo da u originalnim podešavanjima svog naloga potražite opciju Forward ili Prosledi. Na istom mestu pomenutu opciju možete i da isključujete.

1) Gmail

U Gmail-u se prosleđivanje podešava tako što odemo na Podešavanja (mala ikonica zupčanika) u gornjem desnom uglu.  Tu odaberemo stavku Prosleđivanje i POP/IMAP.

prosledi poruku sa jednog mejla na drugi

adresa za prosledjivanje

Potom u polje za prosleđivanje, unesite adresu na koju želite da se svi prispeli mejlovi šalju. Posle toga se ulogujte u nalog na koji će prosleđivati elektronska pošta (stići će vam obaveštenje). Tako se štitimo da mejlovi ne odu greškom kod nekog nepoznatog.

2) Yahoo 

Potrebno je da odete na Settings.

podesavanja ajahu mejl

Zatim na Account, izaberite svoj nalog pa kliknite Edit.

izmena yahoo naloga

Tu odaberite odgovarajuću opciju. Možete birati da li želite da se prosleđuje samo kopija (a da original ostane u sandučetu), da prosledite sve (tada će Yahoo sanduče biti prazno) ili da prosledite kopiju, a original označite pročitanim.

imejla adresa yahoo

3) Microsoft email

Majkrosoftov servis malo je složeniji. Neće vam dozvoliti da prosleđujete mejlove na drugu adresu, dok im ne ostavite svoj broj telefona. Potom je potrebno da odete u podešavanja svog naloga (klik na ikonicu zupčanika u gornjem desnom uglu), pa na Još postavki pošte.

Potom na prosleđivanje elektronske pošte iliti Email forwarding.

 prosledjivanje eposte

Sada unesite adresu na koju želite da se mejlovi šalju automatski.

prosledjivanje live mejla

Pogledaj još

Slicer – modul za lepše filtriranje podataka u Excel tabelama

Svi znamo za filtere u Excelu. Ipak postoji jedan lepši način da ih koristimo. Pogledajte …