Program za bolje kopiranje i nalepljivanje datoteka – TeraCopy

Da li vam se nekada desilo da kopirate veliki broj fajlova odjednom i da se nešto zabaguje. Kopiranje prestane, neki fajlovi neće da se kopiraju ili se oduži po nekoliko sati. To se većini korisnika koji kopiraju manje fajlove ne dešava, ali onima koji često kopiraju se često dešava jer Windowsov sistem kopiranja i nije baš najbolji. To je doduše malo popravljeno u verziji Windows 8, ali u prethodnim verzijama kopiranje ili prebacivanje fajlova iz jednog direktorijuma u drugi, može da zada velike glavobolje.

Zato ćemo vam danas predstaviti program pod nazivom TeraCopy. Program popravlja određene mane Windowsovog sistema kopiranja. Najveća prednost mu je da je  brži, pouzdaniji, kopiranje može da se pauzira i nastavi kasnije, a ako se desi neki problematičan fajl, program će ga, nakon nekoliko pokušaja, samo preskočiti i nastaviti dalje (neće se desiti da, kao u Windowsu, kopiranje prestane, kada god naleti na lošu datoteku).

Program ima besplatnu i plaćenu verziju, ali je besplatna više nego dovoljna. Nakon instalacije treba da uključite opciju da se TeraCopy koristi kao podrazumevani program za kopiranje (pratite korake na slici). To uvek možete isključiti po potrebi.

vise opcija kopiraje

ukljuciti kopiranje

Sada kada god započnete kopiranje uključiće se prozor koji pokazuje progres i brzinu kopiranja. Kopiranje možete pauzirati i započeti ponovo kada vam odgovara.

program za kopiranje teracopy verifikacija

Takođe, kao što smo već pomenuli program ne zaustavlja svoj rad kada naiđe na problematične datoteke, već nastavlja. Bitno je da napomenemo da program nekoliko puta pokušava da ponovo kopiranje tog fajla, ne odustaje odmah prvi put, kao što to radi Windows. Zato je nakon svakog kopiranja potrebno da verifikujete da li su svi fajlovi iskopirani. To radite klikom na Verify.

, ,

Comments are closed.