Trikovi i saveti za Tviter – drugi deo

Tviter je popularna društvena mreža, na kojoj se može naći mnogo toga interesantnog. Omogućava da pratiti javne ličnosti, interesantne osobe, ali i haštagove, liste i još mnogo toga. Možete diskutovati sa nepoznatim osobama, i uvek biti u toku sa najnovijim vestima. Naravno, imajte u vidu da je na Tviteru sve javno. Boravak na ovoj popularnoj društvenoj mreži ne mora da bude zabavne prirode. Postoje i nalozi koji tvituju ozbiljne stvari, naučna istraživanja i slično. Elem, pošto se od našeg prethodnog članka, mnogo toga izmenilo, sastavili smo spisak ažuriranih trikova i uputstava. Verujemo da većinu već znate, ali nije naodmet da bacite pogled.

1) Ograničenje broja naloga koje pratite

Tviter je limitirao broj osoba koje možete pratiti na dve hiljade, za sve naloge koji imaju manje od dve hiljade pratilaca. Sačekajte da vaš broj pratilaca pređe 2000, pa počnite da pratite nove korisnike. Čak i tada postoje određeni limiti, na primer, ne možete da zapratite mnogo korisnika odjednom. Ali, po svoj prilici, ako ste regularan korisnik, a ne spamer, nećete imati problema sa limitima i ograničenjima.

2) Pratite nekoga krišom preko privatnih listi

Tviter liste su prilično moćna stvar i nekoliko puta smo pisali o njima. Omogućuju da organizujete korisnike po grupama, ali i da nekog pratite krišom, to jest da taj neko vas ne vidi u svojim pratiocima, a da ga vi ipak pratite. Pročitajte detaljno uputstvo o listama na Tviter ovde. Vodite računa da liste budu privatne.

dodati ili ubaciti na listu

Nalozi koje pratite preko listi ne ulaze u broj vaših dozvoljenih pratilaca, pa su liste zgodan način da zaobiđete ograničenja.

3) Tviter preko mobilnog uređaja

Tviter je idealan za korišćenje preko tableta ili telefona, jer su poruke kratke, pa ih lako možete kucati, gde god da se nalazite. Naravno vodite računa da su društvene mreže, pa i Tviter, pravi gutači vremena, i nemojte da postanete zavisni. U svoju mobilnog aplikaciji možete ubaciti više od jednog naloga, a ne zaboravite da isključite obaveštenja, ako vam smetaju.

4) Pratite više naloga istovremeno

Postoje aplikacija koje omogućavaju da direktno upravljate, odgovarate i pišete sa nekoliko naloga na Tviteru. Naš omiljeni je Hootsuite.

5) Isključite promotivne tvitove

Unutar svog nalog otčekirajte opciju da vam se prikazuje promotivni sadržaj. Idite na Settings – pa na Security i Privacy.

podesavanja tviter

privatnost i bezbednost tviter

Potom, odčekirajte dve opcije koje vidite na slici.

promovisani sadrzaj

6) Uključite verifikaciju u dva koraka

Verifikacija u dva koraka smanjuje verovatnoću da vam neko hakuje nalog. Nezgodno je to što onda svaki put, prilikom logovanja, morate da unosite lozinku i šifru koja vam stiže na vaš broj telefona.

tviter verifikacija u dva koraka

Ako spadate u osobe koje ne žele da rizikuju, ili ste javna ličnost, onda definitivno treba da uključite dvostepenu verifikaciju.

7) Isključite sva obaveštenja

Obaveštenja preko elektronske pošte ili preko veb aplikacije mogu da budu iritantna.

tviter obavestenja

Isključite ih sve ili samo neke od njih veoma jednostavno odlaskom u Settings – pa na Email ili Web notifications.

8) Tagovanje u slikama

Tviterova mobilna aplikacija ima mogućnost tagovanja naloga u slikama. Možete tagovati ukupno do deset osoba, nezavisno od toga da li ih pratite ili obrnuto, i svako od njih će o tome dobiti obaveštenje.

moze bilo ko da vas taguje u sliku

U slučaju da ne želite da vas neko taguje u svojim slikama, isključite tu opciju ili omogućite da mogu da vas taguju samo osobe koje pratite.

9) Možete neprimetno utišati nečiji nalog iz svog fida, bez da ga otpratite

10) Isključite retvitove

Možda pratite osobu koja ima zanimljive sopstvene tvitove, ali neprestano retvituje sve i svašta, što vam nije zanimljivo.

iskljucite retvitove

Umesto da je otpratite, možete izbaciti njene retvitove iz svog fida.

11) Napredna pretraga

Ne zaboravite na naprednu pretragu u situacijama kada želite da otkrijete nove naloge ili vesti.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …