Kako Google prati vašu lokaciju u svakom trenutku preko Androida?

Kada god imamo uključeno praćenje lokacije, to jest priključeni smo na GPS, jer želimo da koristimo navigaciju ili mape, naše kretanje se snima unutar Google naloga.

Lako se u to možete uveriti. Posetite: https://maps.google.com/locationhistory/b/0  . Treba da budete ulogovani u Google nalog .

Imate istoriju lokacije po danima, nedeljema ili mesecima. Veoma je interesantno, jer tačno možete da vidite svoje kretanje.

 istorija lokacije gugl

U slučaju da ste isključili lokaciju, onda će sve biti prazno.

Uključivanje snimanja lokacije vrši se odavde: https://myaccount.google.com/activitycontrols/location 

Možda ovi podaci deluju zastrašujuće, jer se ipak tamo na nekim serverima, čuvaju podaci o našem kretanju, ali je to nova realnost. Svi pametni uređaji, sajtovi i aplikacije,  sada mogu da nas prate, pa tako i Google Mape. Ne prati se samo naše kretanje, već i ponašanje, iz raznoraznih razloga.

Možete obrisati celu istoriju lokacije, ili pojedinačne podatke. Da obrišete pojedinačni podatak, kliknite na jednu od tačaka, pa na Obriši istoriju.

 tacan momenat lokacije gde ste bili

prikazi sve tacke na mapi

Mapu svog kretanja ćete moći da vidite samo ako ste imali uključene usluge lokacije na telefonu ili tabletu. U slučaju da nemate ništa ovih dana, vratite se nazad nekoliko meseci, jer ste, po svoj prilici, morali da nekad koristite usluge lokacije.

Dakle, neće svi videti mapu svog kretanja, samo oni kojima je to bilo uključeno.

Pogledaj još

Kako da dodate datoteke sa tuđeg Google diska na svoj?

Neko je sa vama podelio link ka knjigama na Gugl disku, ali ne umete da …