Početna / Web Aplikacije / Napredna pretraga Tvitera

Napredna pretraga Tvitera

Na Tviteru svašta novo može da se sazna, bilo da su u pitanju statusi javnih ličnosti, mišljenja ljudi o određenoj aktuelnoj temi, interesantne činjenice itd. Većina tvitova je javno dostupna, za razliku od Fejsbuka, gde su statusi uglavnom sakriveni od javnosti. Zato pretraga Tvitera može da pruži korisne informacije, u nekim slučajevima čak i bolje od Gugla; naročito kada su u pitanju aktuelna dešavanja. Na primer, možete pratiti oglase za posao, izveštavanje sa lica mesta i ostalo.

Najpre je potrebno dobro baratati naprednim operatorima, jer tvitova ima nebrojeno mnogo. Oni se koriste i prilikom pretrage na Guglu, o čemu smo već pisali.

Kako bi vam olakšali posao, spremili smo za vas kratko uputstvo za naprednu pretragu Tvitera. Ono što je dobro je da ne morate da imate registrovan nalog. Dovoljno je samo da odete na https://twitter.com/search-home i ukucate željeni termin pretrage. Ko je ulogovan potrebno je da koristi meni u vrhu.

pretraga-tvitera

 

1) Razumevanje rezultata pretrage

Verovatno ste uočili da su rezultati podeljeni u nekoliko sekcija. Koristite sve ponuđeno da filtrirate dobijene rezultate.

filtriranje-rezultata-tviter

Možete birati samo slike, video snimke, tvitove osoba koje pratite ili iz vaše blizine itd.

2) Izbacite retvitove iz rezultata

Uključujući napredni operator -rt možete da izbacite tvitove koji se ponavljaju, odnosno koji su bili retvitovani.

3) Sačuvajte Tviter pretragu

Ako često tražite jedan isti termin, najbolje je da ga sačuvate umesto da ga svaki put nanovo ukucavate.

sacuvaj-pretragu

Samo registrovani nalozi mogu da čuvaju pretrage, i to maksimalno po 25.

4) Lokalizujte rezultate

S obzirom da je Tviter globalno popularna društvena mreža, u rezultatima će biti tvitovi na različitim jezicima. To nam nije uvek potrebno. Prikažite samo one iz okoline određenog grada uz pomoću operatora near: i within:. Posle near ide ime grada na engleskom, a posle within ide broj kilometara, to jest udaljenost od grada u km.

blizu-udaljeno

Radi za sve veće gradove u Srbiji.

5) Napredna pretraga

napredna-pretraga-tviter

Naprednu pretragu vršite tako što kliknete na https://twitter.com/search-advanced ili kao na slici. Tu će se ukazati još mogućnosti za dalje sužavanje rezultata.

Pogledaj još

Kako da sačuvate omiljene tvitove?

Omiljene tvitove pored lajkovanja i retvitovanja možete da sačuvate na posebnoj listi za kasnije gledanje. …