Spisak alata koji omogućavaju da spojite ili razdvojite PDF dokumente

Ponekada nam je potrebno da jedan PDF razdelimo u nekoliko ili da više njih spojimo u jedan. Ima nekoliko dobrih alata za to.

pdf dokument

Nabrojaćemo ih sve.

1) PDFSam

PDFSam je odličan besplatan program. Možete da brišete, reorganizujete, dodajete i ubacujete stranice. Pisali smo o njemu detaljnije ovde. Vodite računa da, tokom instalacije, ne instalirate dosadni tulbar.

2) PDF Rider

PDF Rider je program otvorenog koda. Omogućava spajanje nekoliko dokumenata u jedan, razbrijanje na stranice, brisanje delova, i zaštitu šifrom od kopiranja. Radi i rotaciju strana.

3) FoxyUtils

Sajt sadrži više aplikacija. Prva MergePDF se koristi za spajanje PDF fajlova, a druga SplitPDF za razdvajanje. Sve se radi onlajn. Ništa ne mora da se instalira. Doduše, sajt je prepun reklama.

4) PDFTKBuilder

Fenomenalan programčić o kome smo već pisali ranije. Omogućava da rascepkate PDF na više delova, spojite u jedan i zaštitite lozinkom. Odličan je. Može da se koristi i sa USB diska.

5) PDFMergy

Popularna veb alatka za spajanje dokumenata. Otpremite dokumente u uokvireni deo, i zatim kliknite na Merge da ih spojite u jedan.

6) PDFJoin

Spaja dokumente.

7) Ilovepdf

Zanimljiv servis sa više funkcionalnosti.  Postoje neka ograničenja za besplatne korisnike, ali ništa preterano.

Pogledaj još

Istorija verzija u Excelu u OneDrive-u ili SharePointu

Ukoliko koristite Excel onlajn, treba da znate da tamo postoji i istorija verzija za svaki …