Program za spajanje, razdvajanje, isecanja i rotiranja PDF dokumenata – PDFSam

PDF  je jedan od najpopularnijih formata za knjige i dokumenta. Pisali smo u pređašnjim člancima o tome kako da napravite PDF, podvlačite PDF, konvertujete skenirani PDF, prebacite u drugi format onlajn i još mnogo toga.

Danas predstavljamo odličan besplatan program koji omogućava da dokumente i stranice razdvajate, spajate, rotirate i isecate. To je PDFSam bazična verzija (nemojte da instalirate enhanced verziju jer se ona plaća).

Prilikom instaliranja morate da otštriklirate opciju za instalaciju PDFSam enhanced verzije. Treba da instalirate osnovnu verziju PDFBasic.

Razdvajanje PDF-a (Split)

Opciju za isecanje koristimo kada želimo da dokument razbijemo u više delova. Ima nekoliko načina da se to uradi, razdvajanje po veličini, po broju stranice, izdvajanje nakon određenog broja itd.

Spajanje dokumenata (Merge)

Biramo stavkuMerge. Preko Add/Dodaj ubacimo dokumente koje spajamo. Strelice služe za podešavanje rasporeda. Biramo gde će se pojaviti izlazna datoteka i kliknemo Pokreni.

Izdvajanje stranica (Extract)

Korisno kada želite da tačno određenu stranice izdvojite iz dokumenta u zaseban fajl.

Imajte u vidu da pokretanje izdvajanja ili spajanja stranica vršite klikom na dugme Run. Pre toga podesite ime novostvorenog dokumenta i ostale bitne parametre.

5 Comments on “Program za spajanje, razdvajanje, isecanja i rotiranja PDF dokumenata – PDFSam”

  1. Super je program! Ja evo ceo dan izgubih trazeci nacin da iz jednog ogromnog PDF fajla izdvojim jedan manji koji mi je bio od velike vaznosti i nijedan program nije valjao…il kao besplatno al’ ipak na kraju traze pare il im je preveliki fajl. Sva sreca pa nadjoh ovaj vas program i prezadovoljna sam! Odlicno svaka cast!! Svima cu preporuciti

  2. Zaista ste savršeni zanatlija ! Oduševljava me to što sve što mi treba, a ne mogu naći ili se snaći na netu – eto ga kod Vas! U potrazi sam za programom koji će mi omogućiti da svojim đacima neke nastavne sadržaje prikazujem kao crtane filmiće. Pokušala sam sa ToonDoo, međutim moram biti konektovana jer zaista ne nalazim način da napravljeni crtać prebacim u kompjuter i prikazujem ga bez interneta. HVALA VAM NA NESEBIČNOM DELJENJU ZNANJA !

  3. Odličan program. Imam neke materijale u PDF formatu više stranica a meni je potrebno to razdeliti i ovo je odlična stvar.

Comments are closed.