CodeAcademy – najbolji sajt za učenje veb programiranja

CodeAcademy je već mnogima već poznat i verovatno ga neki od vas već koriste. Sajt je nedavno poboljšao svoj dizajn, pa koristimo tu činjenicu da ga predstavimo svima onima koji još nisu čuli za njega. CodeAcademy je namenjen početnicima koji žele da nauče veb programiranje. Ono što ga izdvaja od ostalih sajtova su interaktivne lekcije koji omogućavaju da učite sopstvenim tempom. Nema suvoparnih lekcija već možete odmah direktno da eksperimentišete sa kodom i uživo vidite svoj rezultat. Učite kroz primere koje sami kucate, pa je zato sve zanimljivije i lako se savladava. Pored svega kursevi su potpuno besplatan.

 Sajt je idealan za početnike, jer se sve lekcije objašnjavaju korak po korak, pa veoma lako može da se prati. Potrebno je da registrujete nalog, jer tako možete da pratite gde sta stali sa svakom od lekcija.

codeacademy sajt

Kursevi koji se mogu naći na ovom sajtu su: Javascript, HTML/CSS, PHP, Python, Ruby i API.  To vam je u principu dovoljno da počnete sa pisanjem sopstvenih veb aplikacija, ali naravno, nemojte da očekujete da ćete postati profesionalac nakon uspešno završenih lekcija. Lekcije će vam pomoći da steknete osnovno znanje, koje posle treba da nadograđujete i usavršavate praksom i drugim naprednijim zadacima.

Pogledaj još

Koji su nedostaci rada u IT industriji?

Vlada mišljenje da rad u informacionim tehnologijama predstavlja karijeru iz snova. Posao je zanimljiv, uzbudljiv, …