Kako da obrišete istoriju svega što ste ikada pretraživali u Guglu?

Da li ste znali da Google čuva sve što ste ukucavali u njegov pretraživač ikada? Sve se to pamti unutar vašeg Google naloga. U nekim situacijama to nam može biti od koristi. Na primer, kada ne možemo da se setimo kako smo došli do nekog sajta pre par meseci. Ali ako neko zlonameran dobije pristup našem nalogu, može da vidi sve termine koje ste pretraživali. Na osnovu istorije pretrage Google nam prilagođava rezultate koji nam se ukazuju u pretraživaču, kao i servise i reklame koje nam preporučuje.

Odluka da li želite da istoriju obrišete  zavisi od vas, a mi ćemo vam samo pokazati kako da to uradite. Potrebno je da budete ulogovani u svoj Google nalog.

Potrebno je da kliknete na https://www.google.com/history. Ukucajte svoju šifru i biće vam pokazana celokupna vaša istorija po godinama, danima i mesecima.

istorija pretrage u guglu

Kako da je obrišete? Neželjene pojedinačne pretrage možete obrisati tako što ih štiklirate, pa onda kliknete na Ukloni. Mada možete, kao i na slici, jednim potezom da sve odjednom štiklirate.

ukloni stavke iz pretrage

Kako zaustaviti pamćenje istorije?

Kliknite na sličicu zupčanika u gornjem desnom uglu. Pa na Podešavanja.

podesavanja gugl pretrage

Zatim kliknite na Isključi kako bi svako pamćenje pretrage prestalo. Sada će svako praćenje vaše pretrage prestati i nećete morati da brinete da li se išta pamti u vašem nalogu.

 iskljuci pretragu

,

Comments are closed.