Početna / Internet Pretraživanje / Kako da obrišete istoriju svega što ste ikada radili preko svog Google naloga?

Kako da obrišete istoriju svega što ste ikada radili preko svog Google naloga?

Da li ste znali da Google čuva sve što ste ikada ukucavali u pretraživač? Takođe čuva se i istorija naše aktivnosti na android uređajima, snimci koje smo gledali na Jutjubu, sajtovi koje smo otvarali preko Chrome pregledača i još mnogo toga.

U nekim situacijama to nam može biti od koristi. Na primer, kada ne možemo da se setimo kako smo došli do neke informacije od pre par meseci. Ali, ako neko zlonameran dobije pristup nalogu, može da vidi šta smo sve tražili na internetu, koje smo sajtove i aplikacije koristili.

I ne samo to, na osnovu naše aktivnosti Google prilagođava rezultate koji nam se ukazuju u pretraživaču, kao i reklame. Malo i deluje zastrašujuće da se podaci o svemu što radimo onlajn čuvaju na nekom serveru.

Kako da dobijete uvid u to?

Potrebno je da kliknete na  https://myactivity.google.com/myactivity. Dobićete spisak svih svojih aktivnosti poređanih hronološki i po grupama.

Kliknite na brisanje aktivnosti u levom meniju za brisanje svake aktivnosti.

Aktivnosti možete i da pretražujete.

Kako zaustaviti pamćenje aktivnosti?

Kliknite na Kontrola aktivnosti. Ukazaće se spisak svih aktivnosti koje Google prati (pregledani sajtovi, odgledani video snimci, lokacija itd..).

Treba da prođete kroz ceo spisak i isključite čuvanje za svaku od njih zasebno.

Pogledaj još

Kako sprečiti Android aplikacije da vas prisluškuju?

Kada prvi put instalirate aplikaciju, ona će tražiti neke dozvole, na primer za pristup kameri, …