Ubrzajte ili usporite audio ili video snimak na svom telefonu

Ponekada nam može biti neophodno da ubrzamo ili usporimo video ili audio datoteku koju slušamo. Na primer, to se može desiti kada slušamo predavanja gde neko mnogo sporo priča, pa želimo da to ubrzamo. Ili druga situacija je da slušamo materijal na stranom jeziku, gde govore suviše brzo, pa ne možemo da pravilno razaberemo šta se tačno priča. Tada bi nam koristilo da usporimo snimak.

Već smo vam pokazali kako možete da usporite ili ubrzate zapis u VLC plejeru na svom računaru. VLC plejer je inače odličan video i muzički plejer, otvorenog koda koji može da pusti maltene svaku medijsku datoteku.

Ta ista opcija postoji i u njihovoj aplikaciji za Android. Pošto danas sve češće gledamo audio i video snike sa telefona pokazaćemo vam kako da to podesite. Mada, potrebno je da imate pametni telefon novije generacije. Sa nešto starijim generacijama možda ovo neće da radi.

Otvorite android verziju VLC plejera na svom telefonu ili tabletu. Sada kliknite na opcije na Preferences ili Željene postavke.

zeljene postavke vlc plejer

preferencije vlc plejer

Potrebno je da štiklirate opciju za omogućavanje ubrzanja ili usporavanja audio i video snimaka. Potražite gde piše Rastezanje vremena zvuka ili Time streching audio.time streching audio vlc plejer

rastezenja vremena zvuka vlc plejer

Nakon što ste to podesili, možete da otvorite datoteku koju želite da pustite ubrzano ili usporeno. One će početi u svom normalnom tempu, ali je potrebno da vi kliknete na podešavanja na samom snimku. Ona su prikazana u vidu tri tačkice.

opcije audio engleski

opcije video plejer

Nakon toga kliknite na i tu ćete moći da odaberete brzinu reprodukcije (playback speed). Sve brže od jedan je ubrzavanje, a manje od jedan usporavanje. Odaberite ono što će vam pružiti najveći ugođaj slušanja.

ubrzanje video plejer

uspori audio vlc plejer

 

, ,

Comments are closed.