Kako ubrzati ili usporiti video pomoću VLC plejera?

Ponekada nam može zatrebati da ubrzamo ili usporimo video koji trenutno gledamo. Na primer, slušamo neki video na stranom jeziku, pa želimo da jasnije čujemo kako se izgovaraju reči. Ili, pak, slušamo predavanje gde predavač priča izuzetno sporo, pa želimo da ga sve malo ubrzamo.

Opciju za ubrzavanje ili usporavanja video snimaka tokom gledanja pruža VLC plejer, odličan plejer, koji maltene podržava skoro sve audio i video formate. Napominjemo da snimak možete ubrzati ili usporiti za vreme slušanja, ne možete da snimite promene za ubuduće.

Mada, što se tiče audio snimaka, snimanje promena za stalno  možete uraditi pomoću AudaCity, o čemu smo već ranije pisali.

Sve se radi prilično jednostavno. Potrebno je da otvorite plejer, pustite video i potražite opciju Reprodukcija (Playback) u gornjem meniju.

usporiti ubrzati video dok gledate

ubrzati usporiti video

Zatim, kao što vidite postoje opcije za Ubrzano (Faster), pa Ubrzano fino (Faster fine). Prva opcija je za veće ubrzanje, dok je druga za postepeno. Ako kliknete dvaput onda se dejstvo udvostručuje i obrnuto.  S druge strane, možete video da usporite ako odaberete opcije Slower ili Sporije.

Ono što je dobro je da, ako film ili video ima titlove, oni se istovremeno pojavljuju brže ili sporije zajedno sa zvukom. Nije potrebno da titlove dodatno podešavate.

Pogledaj još

Slicer – modul za lepše filtriranje podataka u Excel tabelama

Svi znamo za filtere u Excelu. Ipak postoji jedan lepši način da ih koristimo. Pogledajte …