Početna / Korisni Programi / Prebacite PDF u Word pomoću programa “Free PDF to Word Converter”

Prebacite PDF u Word pomoću programa “Free PDF to Word Converter”

Elektronski formati nam najčešće dolaze u PDF i Word formatu. PDF format je prilično raširen zato što isto izgleda na svim operativnim sistemima i uređajima, kao i zato što je pogodan za štampu. Word format, s druge strane, omogućava naprednu obradu teksta. Zato nam se često može desiti da tekst koji dobijemo u PDF formatu želimo da prebacimo u Word, kako bi ga izmenili, oblikovali, dodali nešto novo i slično. To za manje dokumente možemo uraditi običnom opcijom kopiranja, ali tada gubimo svako formatiranje. Kod većih dokumenata ili dokumenat koji sadrže forme, tabele i napredna oblikovanja, to je nemoguće, a i prilično nepraktično. Stoga najbolje rešenje predstavlja prebacivanje PDF-a u Word format.

Postoji veliki broj alata i programa koji nam to omogućavaju, bilo da su besplatni ili se plaćaju. Na primer, Word 2013 omogućava automatsku konverziju PDF formata u Word. Tu su još i neki onlajn alati, kao što je Zamzar, Cometdocs, Online-Convert, Docspal i slično. A danas ćemo vam predstaviti jedan program koji može da se instalira na računaru i odlično  i brzo prebacuje PDF u Word, čak i  velike dokumente. U pitanju je program Free PDF to Word Converter, koji je potpuno besplatan.

Instalirajte ga sa ovog linka: http://www.free-pdf-to-word-converter.com/. Videćete da se program koristi veoma jednostavno. Prvo korak predstavlja klik na Add Files, gde treba da lociramo PDF dokument koji želimo da konvertujemo. Zatim možemo da podesimo gde želimo da bude snimljen novi Word document. Potom samo kliknemo na Convert i sačekamo da se obavi konverzija.

prebacivanje pdf u word

Izlazni format je .doc koga podržavaju sve  verzije Worda. Istestirali smo i latinicu i ćirilicu, i možemo da kažemo da smo bili veoma zadovoljno rezultatima. Jedini nedostatak je činjenica da skenirani PDF-ovi ne mogu da se konvertuju. Program radi samo sa običnim regularnim PDF dokumentima.

Pogledaj još

Kako da video premotate 10 sekundi napred ili nazad (Youtube i druge android aplikacije)?

Odličan trik koji je mnogima promakao. Dakle, ako želite da video zapis premotate unapred ili …