Prebacite PDF u Word pomoću programa “Free PDF to Word Converter”

Elektronski formati nam najčešće dolaze u PDF i Word formatu. PDF format je prilično raširen zato što isto izgleda na svim operativnim sistemima i uređajima, kao i zato što je pogodan za štampu. Word format, s druge strane, omogućava naprednu obradu teksta. Zato nam se često može desiti da tekst koji dobijemo u PDF formatu želimo da prebacimo u Word, kako bi ga izmenili, oblikovali, dodali nešto novo i slično. To za manje dokumente možemo uraditi običnom opcijom kopiranja, ali tada gubimo svako formatiranje. Kod većih dokumenata ili dokumenat koji sadrže forme, tabele i napredna oblikovanja, to je nemoguće, a i prilično nepraktično. Stoga najbolje rešenje predstavlja prebacivanje PDF-a u Word format.

Postoji veliki broj alata i programa koji nam to omogućavaju, bilo da su besplatni ili se plaćaju. Na primer, Word 2013 omogućava automatsku konverziju PDF formata u Word. Tu su još i neki onlajn alati, kao što je Zamzar, Cometdocs, Online-Convert, Docspal i slično. A danas ćemo vam predstaviti jedan program koji može da se instalira na računaru i odlično  i brzo prebacuje PDF u Word, čak i  velike dokumente. U pitanju je program Free PDF to Word Converter, koji je potpuno besplatan.

Instalirajte ga sa ovog linka: http://www.free-pdf-to-word-converter.com/. Videćete da se program koristi veoma jednostavno. Prvo korak predstavlja klik na Add Files, gde treba da lociramo PDF dokument koji želimo da konvertujemo. Zatim možemo da podesimo gde želimo da bude snimljen novi Word document. Potom samo kliknemo na Convert i sačekamo da se obavi konverzija.

prebacivanje pdf u word

Izlazni format je .doc koga podržavaju sve  verzije Worda. Istestirali smo i latinicu i ćirilicu, i možemo da kažemo da smo bili veoma zadovoljno rezultatima. Jedini nedostatak je činjenica da skenirani PDF-ovi ne mogu da se konvertuju. Program radi samo sa običnim regularnim PDF dokumentima.

6 Responses to Prebacite PDF u Word pomoću programa “Free PDF to Word Converter”

 1. Sasa март 7, 2015 at 7:13 pm #

  Svaka čast, radi….

 2. Dragan мај 29, 2014 at 11:05 am #

  Traži mi stalno lozinku. Šta da radim? Ne znam koja je lozinka.

 3. Bojan Šrajer децембар 25, 2013 at 5:08 pm #

  Poštovanje Sandra!
  Instalirao sam i ovaj programčić, ali mi, kad hoću da otvorim PDF iz mog kompjutera javlja ovo :ne može da se otvori zbog greška u PDF Preview handler.
  Pomagaj!
  Veliki pozdrav!

 4. Раде септембар 22, 2013 at 5:14 pm #

  Super što ste nam ovo pokazali,,,,,hvala.

  Interesuje me dali postoji dobar program koji može i skenirane PDF – ove da prebaci u Word.

  Pozdrav,,,,Rade…

Оставите одговор