Najbolji programi za organizaciju beleški i ideja

Dobar program za organizaciju informacija i ideja umnogome olakšava rad. Na primer, na jednom mestu možemo da beležimo teme za poslovni sastanak,  tematski grupišemo bitne podatke, isplaniramo letovanje i još mnogo toga.  Predstavljamo najbolje programe za tako nešto.

1) Microsoft OneNote

onenote beleske

Deo je Office paketa. U početku nije bio toliko popularan, ali sve je veći broj ljudi koji ne mogu da zamisle rad bez njega.  Beleške se unose u obliku teksta, slike, dokumenta, slike ekrana, spiska, mape i slično. Organizujemo ih po sekcijama, odeljcima i beležnicama (notebook). Ako se ulogujete svojim majkrosoft nalogom beleške možemo i da sačuvamo onlajn. Nema ograničenja u korišćenju. Mobilna aplikacija je malo spora, ali takođe odlična.

2) Evernote

evernote beleske

Takođe izvanredan, ali besplatna verzija dozvoljava korišćenja na maksimumalno dva uređaja. Sve vrste beleški su moguće, počev od teksta do linkova, i dokumenata. Mogu se označavati tagovima i grupisati po beležnicama. Naročito je popularan njihov veb kliper koji omogućava da sve linkove za kasnije čuvanje odmah otpremite u Evernote.

3) CintaNotes

cintanotes

Pojednostavljana verzije dva gore navedena programa. Ima sve osnovne funkcionalnosti, osim sinhronizacije. Selektujte tekst na računaru, kliknite na CTRL + F12 i tekst će odmah biti pretvoren u belešku. Možete ubacivati tagove i menjati boje. Besplatno možete da napravite maksimalno tri beležnice.

4) RedNotebook

Savršen za kalendarsku organizaciju ideja i beleški. Prilično jednostavan. Omogućava tagovanje i nema ograničenja u korišćenju.

5) SimpleNote

Glavna prednost je  jednostavan i pregledan interfejs. Dostupan je na svim uređajima i sve je potpuno besplatno.

Pogledaj još

Kako da sastanak na Zoom-u uvek bude preko svih ostalih prozora na Windowsu?

Da li vam je u toku sastanka na Zoom-u potrebno da on stalno bude u …