Najbolje veb aplikacije za konverziju datoteka

Datoteke dolaze u različitim formatima. Često nam može zatrebati da ih prebacimo iz jednog formata u drugi. Na primer, PDF u Word, mp3 u wav, mp4 u avi,  PDF u epub i slično. Danas predstavljamo nekoliko veb aplikacija koje nude upravo to:

Ništa na treba da se instalira. Sve obavljate preko svog pregledača. U nekim slučajevima konvertovani fajl stiže na imejl adresu, dok  ga u drugim preuzimate direktno sa sajta.

1) Zamzar

Zamzar - convert document, eBook, image, audio and video - free online file conv

Zamzar radi sa dokumentima, elektronskim knjigama, muzičkim i video formatima, kao i sa slikama. Izbor je odista ogroman. Fajl treba da otpremite klikom na Choose files, potom odaberete u koji format želite da ga pretvorite i ukucate svoju email adresu. Postoji ograničenje u pogledu veličine fajla kao i broja konverzija u jednoj sesiji, ali ništa značajno. Kvalitet je zadovoljavajući.

2) CloudConvert

cloud convert site

Njihov moto je da pretvaraju bilo šta u bilo šta. Može se reći da su u pravu, jer je broj podržanih formata za konverziju veći od 200. Tu spada konverzija slika, elektronskih knjiga, prezentacija, video snimaka, arhiva i dokumenata. Dnevno ograničenje je 10 konverzija.

3) Online Convert

Online converter - convert video, images, audio and documents for free

Kao i gore navedeni sajtovi, ima obiman izbor podržanih formata. Razlika je samo u upotrebi. Potrebno je prvo da odaberete format u koji želite da pretvorite postojeću datoteku, pa tek onda da je otpremite.

4) Docspal

DocsPal - Free online file Converter and Viewer

Još jedan odličan sajt. Nije neophodno da vam se fajl pošalje na imejl, već ga možete direktno preuzeti sa sajta.

Pogledaj još

Istorija verzija u Excelu u OneDrive-u ili SharePointu

Ukoliko koristite Excel onlajn, treba da znate da tamo postoji i istorija verzija za svaki …