Početna / Pregledači / Kako forsirati Gugl prevodilac u Chrome-u?

Kako forsirati Gugl prevodilac u Chrome-u?

Mogućnost automatskog prevođenja internet stranica, na bilo koji strani jezik, smo već predstavljali. Predstavlja prilično korisnu stvar, jer omogućava da pratimo strane sajtove, iako ne razumemo jezik. Možemo čak prevoditi i cele dokumente sa jednog jezika na drugi. Naravno, kao što i sami pretpostavljate, taj prevod je automatski i nije uvek kvalitetan, kao kada bi to radila prava osoba.

Elem, Google Chrome ima u sebi ugrađen automatski sistem detekcije stranog jezika. U situacijama kada otvorimo internet stranicu napisanu na stranom jeziku, ponudi nam se mogućnost prevođenja na naš jezik.  Svako ko redovno koristi Google Chrome kao svoj pregledač, zna o čemu se radi.

Međutim, nijedan sistem automatske detekcije nije savršen, i ponekad Chrome naprosto neće da prepozna da je sajt na drugom jeziku. Ma koliko da se trudili, palili i gasili pregledač, naprosto neće hteti da dobro radi i tu ništa ne možemo da uradimo. U tim retkim situacijama možemo ostati bez prevoda.

Postoji jedno zaobilazno rešenje koje bi trebalo da pomogne.

Instalirajte dodatak za Gugl prevodilac sa njihovog zvaničnog sajta odavde.

Sada će se u uglu ekrana pojaviti ikonica za prevođenje. Kada god Chrome prevodilac neće da reaguje, kliknite na ikonicu i podesite na koji jezik želite prevod. U većini slučajeva će raditi.

gugl prevodilac

Pomenuti dodatak možete instalirati i u pregledačima koji nemaju u sebi ugrađen pregledač, ali su bazirani na Chromium-u. Tu spadaju Torch, Yandex Browser i mnogi drugi.

Pogledaj još

Otvorite prethodno otvorene stranice u Chrome-u

Svi veb pregledači podržavaju vraćanje prethodno otvorene sesije. To važi i za Google Chrome. Najpre …