Koristite Gmail za organizaciju zadataka i podsetnika

Danas ćemo vam prikazati jednu prilično zgodnu funkcioncionalost kod Gmail-a. Gmail je, verujemo da već znate, poznati servis za elektronsku poštu u vlasništvu kompanije Google. Besplatan je, ima dobar spam filter i odličan kvalitet. Elem, ako ste redovni Gmail korisnik postoji velika mogućnost da ne znate za funkcionalnost koju ćemo vam danas predstaviti,  a to su Zadaci (Tasks).

Korišćenjem te funkcionalnosti možemo da direktno u Gmail unosimo svoje zadatke, odnosno bilo kakve planove ili podsetnike. Tako možemo mnogo bolje organizovati svoje dnevne aktivnosti. Možemo i da ih koristimo kao mali podsetnik šta treba da uradimo tog dana ili nedelje.

Zadacim pristupate tako što kliknete na zadaci u padajućem meniju ispod Gmail ikonice u gornjem desnom uglu.

gmail zadaci

Vidite kako oni izgledaju u celom interfejsu.

zadaci u gmailu

Unošenje zadataka se obavlja veoma jednostavno. Samo je potrebno da ukucate šta želite i pritisnete Enter.

Zadacima možete veoma lako menjati redosled običnim prevlačenjem. Klikom na ikonicu možete za svaki zadatak unesti više detalja kao što su datum i informacija. Klikom na Shift + Tab možete praviti i podzadatke. Kada završite sa zadatkom samo ga štiklirajte.

zavrseni zadaci

Posle možete da ih uklonite klikom na Radnje, pa na ukloni zadatke.

obrisi dovrsene zadatke

Zadatke možete veoma lako organizovati u liste, tako što kliknete na dugme u donjem desnom uglu.

organizovati liste zadataka

Pristigli mejl možete direktno pretvoriti u zadatak, tako što odete na Još (More) meni iznad pojedinačnog mejla i kliknete na Dodaj u zadatke.

dodaj u zadatke

,

Comments are closed.