Kako da ponovo pronađete video sa Youtube-a, kome ste zaboravili ime?

Youtube sadrži mnoštovo raznoraznih video snimaka i klipova. Nemojte da idete tamo samo da slušate muziku i gledate smešne video snimke, već potražite i izuzetno zanimljiva predavanja, crtaće, dokumentarce, radio drame, isečke iz emisija i druge poučne stvari. Nakon što odgledamo video, može nam se desiti da zaboravimo kako se zvao. I tada, kada želimo da ga odgledamo ponovo ili da ga pokažemo prijateljima, ne možemo da ga nađemo.

Evo kako da rešite taj problem.

1)      Youtube istorija

Ako ste bili ulogovani u svoj Youtube nalog, dok ste gledali video, po svoj prilici ćete ga naći u istoriji gledanja. Kliknite na Istorija (History) sa desne strane, i tu ćete videti pristup ka istoriji svih snimaka koje ste gledali.

jutjub istorija pregledanih video snimaka

Ta istorija je privatna i ne vidi se javno, ali svako ko je ulogovan u vaš nalog, može da je vidi. Nažalost nema jednostavnu mogućnost pretrage, pa ako ste video gledali davno u prošlosti, trebaće vam vremena da ga nađete.  Istoriju možete obrisati ili pauzirati, ali je korisna u situacijama kada želite da potražite nešto što ste gledali ranije.

2)      Istorija veb pregledača

U slučaju da niste bili ulogovani u svoj Youtube nalog, možete probati da potražite video u istoriji svog veb pregledača (Hrom, Mozila …). U ma kom pregledaču da se nalazite, najlakši način da otvorite istoriju je da pritisnete istovremeno dugmiće CTRL + H na tastaturi (dok je pregledač otvoren).

pregledajte istoriju u svom pregledacu

Sada će se otvoriti sva sačuvana istorija vašeg pregledanja interneta. Kada se otvori meni sa istorijom ukucajte Youtube u polje za pretraživanje i videćete sve stranice koje ste otvarali na Jutjubu. Tu se nalazi i video koji ste gledali, osim ako niste nedavno brisali istoriju ili ste video gledali pre dugo vremena, pa više nije tu.

jutjub istorija pregledanih video snimaka pretraga jutjuba

Comments are closed.