Kako isključiti automatsko prevođenje u Chrome-u ?

Gugl prevodilac je prilično moćan alat za prevođenje koji može da prevodi cele članke, sajtove, dokumente i tekstova za jednog na drugi jezik. Kvalitet je odličan, s obzirom da je u pitanju automatski prevod.

Poznati pregledač, Google Chrome ima u sebi ugrađen Gugl prevodilac (to važi i za Torch brauzer), što i ne čudi jer su oba proizvoda delo jedne iste kompanije. U velikom broju slučajeva postojanje automatskog prevođenja je velika prednost, ali ne uvek. Ugrađeni prevodilac prevodi sa jednog jezika na drugi (to lako možemo da podesimo), ali ako govorite više jezika tečno, onda vam taj prevodilac neće uvek biti potreban. Pokazaćemo vam kako da ga delimično ili kompletno isključite.

Isključite prevodilac samo za jedan sajt ili jezik

Prevodilac će se sam uključiti ako odete na sajt koji je na drugom jeziku od vašeg podešenog. Tada je potrebno da u gornjem desnom uglu kliknete na Options iliti Opcije, u zavisnosti od vašeg jezika.

nikada ne prevodi gugl chrome
iskljuciti gugl prevodilac


Potom je potrebno da odaberete želite li da isključite prevođenje samo za taj sajt na kome se trenutno nalazite, ili za ceo taj jezik. Prilično je interesantna i prva opcija Always translate (Uvek prevodi), koja će automatski da započne prevođenje za taj jezik.

Isključite prevodilac u potpunosti

U slučaju da želite da isključite prozorčić od pojavljivanja, potrebno je da odete na Podešavanja (Settings).

Google chrome podesavanja


Po potom kliknete na Show Advanced Settings (Prikaži napredna podešavanja).

advanced podesavanja chrome
prikazi napredna podesavanja u chromeu

Sada je potrebno da i sekciji Jezici (Languages), kliknete na padajući meni jezika, i potom odštiklirate opciju “Ponudi prevode stranice koje nisu na jeziku koje čitam”

odstiklirajte automatski prevod
iskljuciti jezike

Pogledaj još

Kako prevesti članak u Edge brauzeru?

Majkrosoftov Edge brauzer u seb ima ugrađenu funkciju za prevođenje internet članaka. Potrebno je samo …