Kako napraviti meni u WordPress-u?

Meni je važan i suštinski deo svakog bloga, jer omogućava da posetioci bolje koriste blog i dođu do bitnih članaka. Da bi napravili meni prvo morate da imate napravljene stranice i kategorije na sajtu. Svaki članak treba da spada u određenu kategoriju, i naravno broj kategorija ne treba da bude preveliki, jer ne može da stane sve u meni. Vidite kako izgleda naš meni.

meni wordpress blog

WordPress smo vec predstavili kao jednu od najkoriscenijih platformi za vodenje blogova i sajtova. Ako imate sajt koji zelite da hostujete kod provajdera, tada je samo potrebno da skinete instalacija sa wordpres.org ili sr.wordpress.org i instalirate na svoj hosting (veoma često će to sama kompanija da uradi za vas). A WordPress mozete isprobati i besplatno odlaskom na sajt wordpress.com gde možete da vodite blog besplatno, ali uz određena ograničenja, kao što su zabrana korišćenja reklama i nemogućnost naprednog podešavanja.

Elem, uputstvo koje ćemo danas predstaviti  važi za obe verzije WordPress-a.

Meni pravite tako što odete na Appearance – Menus (Izgled – Izbornici) .

meni na wordpressu engleski

izbornici wordpress blog

Nakon toga kliknite na Create New Menu (Napravi novi izbornik).

novi meni create

Ukucajte ime novog menija (bilo koje ime) i još jednom kliknite na Create (Napravi).

Sada je meni napravljen ali treba da ga aktivirate i ubacite sadržaj u njega.  Kao što vidite ponuđene su opcije da u meni ubacujete izlazne linkove, stranice svog sajta ili kategorije. Štiklirajte stranicu ili kategoriju pa kliknite na Add to menu (Dodaj u izbornik).

dodaj u izbornik wordpress

Sada  će se pojaviti delovi meniju u interfejsu i vi možete slobodno da im menjate raspored. Nakon treba da meni aktivirate na sajtu.

To radite tako što kliknete na Manage Location  (Upravljaj mestima) i odaberete koji od menija koje već imate želite da bude aktivan.

upravljaj izbornicima i gde se nalaze

Neke teme podržavaju i više menija, ali je jedan sasvim dovoljan.

,

One Response to Kako napraviti meni u WordPress-u?

  1. вб октобар 9, 2014 at 12:25 pm #

    хвала!!!