T Audio converter – dobar program za konverziju muzičkih formata

Često nam zatreba da datoteku iz jednog audio formata prebacimo u drugi. Već smo ranije pisali o sličnim programima, pre svega o programu Format Factory. Danas ćemo vam predstaviti još jedan dobar alat, TAudio Converter.

Ima prilično dobre ocene. Premda je interfejs malo nezgodan, kvalitet konverzije je odličan. Može da se koristi i za izvlačenje audio formata iz video snimaka.

1)      Audio konverter

konverzija audio formata

Podržava skoro sve poznate audio formate: aac, mp3, wav, flac, ac3, ogg itd. Potrebno je prvo da ubacite ceo folder ili audio fajlove koje želite da konvertujete. Nama dugme Add File nije htelo da radi, pa smo sve datoteke samo prevukli u program i odabrali format u koji ih prebacujemo.

Podesite lokaciju izlaznih datoteka. Tu su i dodatna podešavanja za bitrate, filtere i slično, koja ne morate menjati ako ne razumete o čemu se radi.

Počinjete klikom na Start. Više fajlova može da se konvertuje istovremeno.

2)      Izvlačenje audio snimaka iz video fajlova

izvuci audio iz video snimka

TAudio Converter možete koristiti i za pretvaranje video snimaka u govor ili muziku. Ubacite video snimak u program (možete da ga prevučete), pa odaberite Extract audio u polju gde piše Method, kao što vidite na slici. U donjem polju imate izabran audio format.