T Audio converter – dobar program za konverziju muzičkih formata

Često nam zatreba da datoteku iz jednog audio formata prebacimo u drugi. Već smo ranije pisali o sličnim programima, pre svega o programu Format Factory. Danas ćemo vam predstaviti još jedan dobar alat, TAudio Converter.

Ima prilično dobre ocene. Odlično radi konverziju, tako da, ako naiđete da pojedine poteškoće sa interfejsom, nemojte odustajati, jer je kvalitet dobar. Program može da se koristi i za izvlačenje audio formata iz video snimaka.

1)      Audio konverter

konverzija audio formata

Program podržava skoro sve poznate audio formate: aac, mp3, wav, flac, ac3, ogg itd. Potrebno je prvo da ubacite ceo folder ili audio fajlove koje želite da konvertujete. Nama dugme Add File nije htelo da radi, pa smo sve datoteke samo prevukli u program i odabrali u koji format želimo da ih prebacimo.

Jasno je vidljiva i gde se konvertovane datoteke čuvaju što možete promeniti. Tu su i dodatna podešavanja, za bitrate, filtere i slično, koja ne morate menjate ako ne razumete o čemu se radi.

Konverzija počinje klikom na Start. Više fajlova može da se konvertuje istovremeno.

2)      Izvlačenje audio snimaka iz video fajlova

izvuci audio iz video snimka

TAudio Converter možete koristiti i za pretvaranje video snimaka u govor ili muziku. Za to je potrebno da ubacite video snimak u program (možete da ga prevučete), pa odaberete opciju Extract audio u polju gde piše Method, kao što vidite na slici. Takođe u donjem polju imate izabran audio format.

Comments are closed.