Početna / Trikovi i uputstva / Kako zamagliti lice na slici pomoću Paint.NET?

Kako zamagliti lice na slici pomoću Paint.NET?

Nekada nam je potrebno da zamaglimo deo fotografije, sakrijemo nečije lice ili drugi detalj. To može da se izvede na više načina, a danas ćemo pokazati kako da to uradite pomoću programa Paint.NET.

Nakon što otvorite sliku u programu, potrebno je da označite deo koji želite da bude zamagljen. Na našem primeru, selektovali smo deo lica koji ne želimo da vidimo.

selektovati deo lica ili slike

Odaberemo Effects – Distort – Pixelate.

zamraciti sliku

Sada je potrebno da odabere jačinu zamagljenosti, odnosno pomešanost piksela. Što je broj veći, to će zamagljenost biti jača i neće moći da se razotkrije. Međutim, ako preteramo možemo da poremetimo kvalitet slike.  Nađite balans.

broj piksela

Vidite kako slika izgleda nakon zamagljivanja.

zamagljeni deo slike

U slučaju da niste zadovoljni, uvek možete da se vratite nazad poništavajući prethodne korake i sve ponovite. Dugme za poništavanje vidite na slici.

dugme za vracanje nazad

Pogledaj još

Kako rotirati sliku pomoću programa XnView?

Ponekada nam se desi da sliku uslikamo pod pogrešnim uglom, pa je ona izokrenuta ulevo ili udesno i to nam remeti uživanje u njoj. Postoji veliki broj načina na koji to možemo rešiti, a neki su i ugrađeni u naše telefone ili aparate. Ali, mi ćemo vam danas predstaviti jedan način koji je prilično jednostavan.