Tri pouzdane antivirus aplikacije za Android

Davno je prošlo vreme kada nije bilo potrebno da razmišljamo o bezbednosti svojih android uređaja. Sa rastom popularnosti ovog operativnog sistema, sve je veće interesovanje zlonamernih hakera za mogućnosti zloupotrebe njegovih slabosti. Zato ćemo vam danas predstaviti tri veoma dobra besplatna antivirus programa za Android.

Pre svega ćemo napomenuti da nijedan antivirus ne može da pomogne ako ste neoprezni. Stoga je veoma bitno da pazite koje aplikacija skidate i sa kojih izvora. Može se desiti da aplikacije postavljene na Play prodavnici sadrže viruse, i zato dobro proučite komentare, pre nego što išta skinete. Isto tako vodite računa koje veze otvarate. Čak i linkovi koji stižu u SMS porukama mogu biti opasni.

1)      AVG antivirus

avg mobile

AVG antivirus za telefone nudi odličnu zaštitu od neželjenih uticaja. Skenire sve fajlove na telefonu i nalazi potencijalne opasnosti. Takođe nudi zaštitu u realnom vremenu. Moguće je da podesite lociranje telefona, u slučaju da bude ukraden, pomoću Gugl mapa. Omogućava da zaključate telefon i još mnogo toga. Sve u svemu, odlična antivirus aplikacija.

2)      Avast antivirus

avast mobile

Avast antivirus program je takođe odličan. Pruža sveobuhvatnu zaštitu od svih vrsta virusa. Tu su još i dodatne mogućnosti, kao što je blokiranje poziva, upravljanje aplikacijama , praćenje korišćenja interneta i slično.

3)      Dr. Web Light

weblight

Ovo je lajt verzija aplikacije, ali pruža odličnu osnovnu zaštitu od virusa. Lako se pokreće i jednostavno koristi.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …