Početna / Trikovi i uputstva / Kako otvoriti oštećeni PDF fajl?

Kako otvoriti oštećeni PDF fajl?

PDF je jedan od najčešćih formata u kom nam dolaze elektronski dokumenti. Prednosti PDF-a su kompaktnost, lakoća štampanja i činjenica da isto izgleda nezavisno od programa ili operativnog sistema. Međutim, nekada se može desiti da dobijemo PDF dokument koji ne može da se otvori. Upozorenja koja se tada pojave uglavnom glase: File damaged ili corrupted. U takvim situacijama, dokument je možda nepovratno oštećen, ali postoji šansa da on ipak može da se otvori. Danas ćemo vam pokazati kako.

osteceni pdf dokument

Podsećamo vas da smo pisali sličan članak na temu otvaranja oštećenih Word, Excel ili PowerPoint dokumenata.

1)      Otvorite PDF u Sumatri

Sumatra je veoma jednostavan program koji otvara samo osnovni sadržaj PDF dokumenata, bez nepotrebnih pratećih elemenata. Zbog toga je veoma brz, ali i istovremeno omogućava da se otvore i oštećeni PDF-ovi, jer izbegava učitavanje nepotrebnih komponenata. Program smo već predstavili ranije.

2) PDF Online Repair

PDF Tools Online - Repair PDF

PDF Online Repair je onlajn alatka koju koristite tako što, kao na slici, otpremite PDF, analizirate ga i potom sačuvate na računaru. Tekst dokumenta će, nažalost, biti prekriven logoom kompanije ali najbitnije je da ćemo moći da povratimo informacije u PDF-u. U slučaju da imate dokument koji je veoma veliki, može se desiti da alat ne radi.

3) Repair PDF File

Repair Pdf _ Fix Corrupt Pdf

 

Repair PDF file je sličan prethodnom alatu. Princip je isti. Otpremite fajl veličine do 20mb maksimum, kliknite na veliki dugme Repair File pri dnu ekrana i dobićete vezu za preuzimanje fajla na računar. Takođe će biti postavljen logo kompanije u novi PDF, ali to ne bi trebalo da bude problem, ako uspemo da izvučemo bitne podatke.

Pogledaj još

Kako smanjiti veličinu dokumenta u PDF formatu?

Veb aplikacija za kompresovanje PDF dokumenata bez gubitka kvaliteta.