Najbolje Android aplikacije za čitanje elektronskih knjiga

Elektronske knjige mogu da se čitaju ne samo preko specijalizovanih e-čitača kao što je Kindle, već i preko telefona i tablet računara.

Potrebno je samo da instalirate odgovarajuću aplikaciju. Mi danas nabrajamo najbolje.

1. FBReader

FBReader je odličan izbor za knjige u .ePub i fb2 formatu. Pristupate im preko File tree (Browse file system) stavke, u zavisnosti od toga gde ste ih instalirali.  Lako se koristi.

2. Aldiko

Aldiko je dobar za datoteke u ePub i PDF formatu. Ima pregledan i brz interfejs. Podržava podvlačenje, noćno čitanje i organizaciju po tagovima.

3.  Moon Reader

Sadrži mnogo naprednih funkcija kao podvlačenje, odabir načina listanja, podešavanje osvetljenja, promena veličina slova i još mnogo toga. Možete skenirati ceo uređaj za dodavanje knjiga u biblioteku ili, ubacivati jednu po jednu. Podržani formati su txt, html, chm, b2, zip, odbs i ePub. Detaljnu recenziju možete naći ovde.

 4) ReadEra

Ova aplikacija je uglavnom specijalizovana za PDF knjige i dokumenta. Omogućava da podvlačite tekst, kopirate, potpisujete se i još mnogo toga. Odlična je jer sama skenira sve dostupne dokumente.

5) EbookDroid

Aplikacija je više nego odlična. Podržava ePub, PDF, DJVu i mobi formate. Pruža dobar osećaj čitanja, i naročito kod glomaznih PDF datoteka. A ima i mnoštvo naprednih funkcija. U ovom članku imate kratko uputstvo kako da uključite željene formate.

6) CoolReader

slika cool reader

Podržava ePub, mobi  i još nekoliko drugih formata. Možete da beležite gde ste stali, podvlačite i još mnogo toga.