Isključite Windows računar automatski – Wise Auto Shutdown

Ponekada nam je potrebno da podesimo naš računar da se sam isključi u određeno vreme, izloguje ili uđe u stanje hibernacije.

 To je moguće podesiti pomoću Windows Task Scheduler-a, ali je podešavanje prilično komplikovano i zato vam danas predstavljamo jednostavan programčić koji vam u tome može pomoći.

 Program se zove Wise Auto Shutdown i radi na svim Windows operativnim sistemima. Nakon instalacije i otvaranja, ukazaće vam se veoma jednostavan meni gde možete da podesiti kada želite da se Windows ugasi.

 automatsko iskljcenje windows

Shut Down je kompletno gašenje računara, Log off izlogovanje trenutnog korisnika, Hibernate  hibernacija i Sleep spavanje.

 Možete da podesite da se gašenje, hibernacija ili slično dešava svakodnevno, ako štiklirate opciju Daily i ukucate tačno vreme.

 Ako želite da se to desi samo jednom u određenom trenutku (Specified Time) onda štiklirajte drugu opciju i ukucajte datum i vreme željene akcije.

 Treća opcija podrazumeva da podesite gašenje počev od trenutnog vremena (From now), na primer za dva sata itd…

Ono što treba imati u vidu je i da kada započnete događaj (Task), onda on mora biti sve vreme otvoren i minimizovan u Taskbar-u.

aktivacija iskljucenja

Nemojte da ga isključite jer tada se događaj  neće aktivirati.

Pogledaj još

Kako da sastanak na Zoom-u uvek bude preko svih ostalih prozora na Windowsu?

Da li vam je u toku sastanka na Zoom-u potrebno da on stalno bude u …