Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi?

Kontakti su najvredniji deo svakog telefona. Zato kupovina novog telefona donosi glavobolju, jer ne znamo kako da prebacimo imenik. Postoji nekoliko načina za to. Na primer, kontakti se mogu prebaciti na karticu, kartica ubaciti u novi telefon i problem je rešen.

Jedna mogućnost je slanje kontakata Bluetooth konekcijom. Koraci se razlikuju od telefona do telefona, ali se sve svodi na odlaska u listu kontakata, selektovanje onih koje želite da prebacite i potom na Import/Export – Send Contacts (Pošalji kontakte) via Bluethooth. Neki telefoni imaju i opciju Transfer (Prenos) koja omogućava direktan prenos kontakata na drugi telefon.

Prvi način

Dakle prvo što je potrebno da uradite je da odete u svoje kontakte i potražite mogućnost za prenos kontakata putem Bluetooth konekcije.

Odaberete Pošalji, pa odaberemo Bluetooth i pratimo sve korake.

Ako to ne uspe, pratite sledeće sledeće uputstvo.

Drugi način

Kliknite na polje Kontakti (Contacts ili People).

kontakti android

Potom na Podešavanja.

podesavanja kontakata

Pa još jednom na Kontakti.

kontakti podesavanja

Potražite stavku za Uvoz/Izvoz ili Uvezi/Izvezi ili Export/Import.

uvezi izvezi kontakte

Odaberite opciju Izvoz ili Export i potom mesto gde želite da kontakti budu izvezeni.  U našem primeru smo odabrali izvoz u memoriju uređaja, a možete odabrati i SIM karticu.

uvezi izvezi konktakte odabir mesta

Fajl će biti sačuvan u .vcf formatu. Ako ste ih izvezli na SIM karticu, onda je izvadite i ubacite u novi telefon. Kontakti će biti automatski prepoznati. U suprotnom, ako ste ih izvezli u folder, zapamtite gde se datoteka nalazi. Pronađite je ili na računaru ili putem ES File Explorer-a.

folder gde su izvezeni

Sada taj fajl treba da prebacite na novi telefon i ponovite sve korake gore, ali umesto Izvezi odaberete opciju Uvezi.

Ponavljamo, prvo izvezete kontakte sa starog uređaja, pa ih na isti način uvezete na novi.
kontakti prebacivanje sa telefona na telefon

8 Responses to Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi?

 1. DongleDan децембар 27, 2014 at 2:22 am #

  Sljedeći link će vam pomoći prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi telefon brzo http://www.any-data-recovery.com

 2. Анонимни јануар 19, 2014 at 12:35 am #

  samo se instalira ovaj program koji je proveren , ukljuce se oba telefona i 1 klikom prebacite na drugi tel sve sta vam treba
  poz

  http://www.recovery-android.com/downloads/mobile-transfer.exe

 3. Анонимни јануар 19, 2014 at 12:32 am #

  http://www.recovery-android.com/downloads/mobile-transfer.exe

 4. centor јануар 17, 2013 at 1:17 am #

  Hvala! Pomoglo je, a danima sam se mucio, obisao nekoliko prodavnica i nacitao se gomile foruma. Sve sam uradio dosta brzo i jednostavno / sa stare nokije na android alcatela/.
  Preporucicu vas dalje.
  Pozdrav

 5. ana октобар 30, 2012 at 8:51 am #

  Jaooooo pa šta da radim? Mislim, ok, pokušaću ovo što ste mi rekli… Ima li još neki način da prebacim slike iako mi ne radi touch screen (sa mog mobilnog na drugi mobilni, ili sa mobilnog na računar) pa da ih nakon toga izbrišem iz telefona, kako?
  Inače u pitanju je telefon LG gt400

  • admin октобар 31, 2012 at 9:55 pm #

   Pa nema drugog nacina. Mozete na drugi mobilni pomocu Bluetooth konekcije, ali oni i dalje ostaju na vasem telefonu. Mozete da odete u servis i zahtevate da vam prvo obrisu podatke, pa onda da nastave da popravljaju ekran.

 6. ana октобар 29, 2012 at 5:22 am #

  Pozdrav, upravo sam sasvim slučajno otkrila ovaj sajt i oduševljena sam.
  A evo imam i jedan problem pa možda možete da mi pomognete.
  Naime, crko mi je touch screen na mobilnom telefonu (LG), ne mogu uopšte da koristim mobilni osim da se javim na poziv i to ne preko touch screena nego preko dugmenceta.
  Zanima me da li postoji neki način da sama popravim touch screen?
  Ili moram da odnesem na servis?
  Odnela bih ja na servis ali imam mnogo slika i privatnih podataka u telefonu, i ne želim da serviser vidi sve te slike (šta ako ih zloupotrebi). A s obzirom da mi ne radi touch screen ne mogu da uđem u telefon da obrišem sve te slike i podatke.
  Pa me zanima ako izvadim memorijsku karticu iz telefona da li u tom slučaju slike i dalje ostaju pohranjene u telefonu? da li i dalje serviser može da ih vidi?

  • admin октобар 29, 2012 at 10:18 am #

   Hvala puno.
   Elem, nije dovoljno da samo izvadite karticu jer slike mogu biti na telefonu. Koji je model telefona u pitanju? Probajte da nabavite kabl za taj model telefona, prikacite ga na racuna i onda pristupite tako podacima. Mozete da pristupite telefonu koristeci gore navedeni program MobileGo. Problem je sto cete morati da date dozvolu racunaru da pristupi telefonu, a ne znam da li cete to moci bez tacskrina. Probajte.