Kako da na računaru otvorite knjigu u .ePub formatu?

ePub je čest format, namenjen, pre svega, mobilnim uređajima. Ali možete ga koristiti i na svom Vindouz računaru. Pročitajte kako.

1. Prebacite .ePub u PDF 

Ako više volite PDF format, onda isprobajte pretvarač u PDF ili Calibre. Oni omogućavaju da knjigu u ePubu konvertujete u PDF.

2.  Sumatra čitač

citac pdf, epub, mobi knjiga

 Ovo je odista odličan program. Svesrdno ga preporučujemo. Otvara veliki broj formata, ePub, mobi, DJVU, PDF. Interfejs je prilično minimalistički, i  ne nudi mnogo toga, osim čitanja. Veoma je jednostavan i brz.

 3. Koristite Calibre za čitanje knjiga

Iako je osnovna funkcija Calibre-a da prebacuje knjige iz jednog formata u drugi,  može se korisiti i za čitanje. Potrebno je da knjigu ubacite u Calibre biblioteku, kliknete desnim tasterom miša na nju i odaberete opciju View, kao na slici.

 

,

2 Responses to Kako da na računaru otvorite knjigu u .ePub formatu?

  1. Veličković::blog март 17, 2012 at 7:27 am #

    Mala ispravka Calibre je prevashodno namenjen za održavanje kolekcija knjiga u elektronskom formatu dok za čitanje Calibre uz svaku instalaciju isporučuje i aplikaciju ebook-viewer … evo kako to izgleda na openSuSE/KDE patformi http://youtu.be/xNZDIsh28Z4

    • admin март 17, 2012 at 3:14 pm #

      Hvala na ispravci :). Izmenili smo malo tekst. U pravu ste. Na blogu mi, doduše, pišemo malo pojednostavljenim jezikom kako ne bi zbunili korisnike koje se prvi put susreću sa programom. :).