Kako da skinete ceo sajt na svoj računar pomoću Website Copier?

 Danas ćemo opisati program koji omogućava da skinete ceo sajt na svoj računar. Ovo može biti korisno ako želite da imate sve članke sa nekog sajta, sačuvane za kasnije čitanje van mreže, ili ako mislite da će sajt uskoro biti skinut sa Interneta. Nemojte skidati sadržaj sa sajta sa namerom da preuzmete tuđi sadržaj ili predstavite  ga kao svoj, jer je to protiv pravila korišćenja. Isto tako imajte u vidu da čak i manji sajtovi mogu da zauzmu dosta memorije na računaru, te se, možda i ne isplati preuzimati ih. Velike sajtove koji svakodnevno postavljaju članke, je, maltene, i nemoguće skinuti, jer na računaru ne bi bilo mesta za tako nešto.

Elem, ako ste i dalje sigurni da ipak želite da skinete sajt na svoj računar najbolji program za to je HTTrack Website Copier.

Program se veoma jednostavno koristi. Nakon istalacije potrebno je da ukucate ime projekta, postavite veb adresu sajta koji želite da iskopirate i započnete proces.  Uvek postoji mogućnost da skidanje pauzirate i  nastavite kasnije. Isto tako je moguće da napravite dodatna podešavanja klikom na Set options, kako bi podesili brzinu skidanja i druge detalje.

Pogledaj još

Brzo čišćenje podataka u Excelu (formatiranje, linkovi, komentari …)

Excel ima nekoliko načina da brzo obrišete određene podatke. Možda niste ni bili svesni ove …