Program za slušanje i snimanje radio stanica preko interneta

Sa pojavom interneta radio je ponovo oživeo. Stanice sada možemo da slušamo preko telefona, tableta i računara. Nismo vezani za radio aparate. Omiljene emisije su nam uvek dostupne, a imamo mogućnost i da ih snimimo. Audials to radi na android uređajima, a StreamWriter, koji danas predstavljamo, na kompjuterima.

StreamWriter nema reklame i može da se koristi bez ograničenja. Stanice pretražujete u meniju sa desne strane. Izbor je obiman i sve poznate stanice sa naših prostora su tu.

pretraga radio stanica

U slučaju da nema one koju redovno pratite, možete je ubaciti. Idite na njen sajt i iskopirajte adresu direktnog strima, ako postoji.

ubacivanje direktnog strima do stanice

Desni taster na ime stanice otvara meni za snimanje (Start recording), puštanje (Play), prebacivanje u drugi plejer itd.

pustanje i snimanje radio stanice

Sve što ste snimili nalazi se u jezičku Saved songs u formatima mp3 i aac, što zavisi od tipa stanice.

tip stanice

Nekoliko stanica može da se snima jednovremeno. A dozvoljeno je i zakazati snimanje unapred.

zakazati snimanje radio stanice

Postoje i dodatna podešavanja u meniju Settings. Tu birate da li želite da snimate reklame, kolika treba da bude pauza između pesama, konverzija formata i slično, ali i ne morate ništa da menjate, dok se ne uhodate.

Zaključak je da je program zaista odličan. Pomoći će vam da otkrijete novu muziku i saznate svašta novo. Svesrdno ga preporučujemo.

Pogledaj još

Kako da sastanak na Zoom-u uvek bude preko svih ostalih prozora na Windowsu?

Da li vam je u toku sastanka na Zoom-u potrebno da on stalno bude u …