Napravite svoju melodiju za zvono pomoću Ringtone Maker android aplikacije

Kada dođemo u posed novog telefona, jedna od prvih stvari koju uradimo je podešavanje melodije zvona. Melodija može da bude identične za sve pozive ili različita za pojedinačne kontakte.

Podrazumevani ringtonovi, koji nam dolaze sa telefonom,  nam često nisu zanimljivi i zato dodatne melodije možemo da skinemo sa Interneta, a možemo i sami da ih napravimo od svoje omiljene pesme.

Na primer, možemo da isečemo refren svoje omiljene pesme i to postavimo kao melodiju zvona kada nas zove najbolji prijatelj. To se radi veoma jednostavno, pa čak i stari modeli telefona to podržavaju. Nekada se isecanje pesme vršilo na računaru, pa se melodija prebacivala na telefon, ali sada, na android telefonima, možemo da pesmu isečemo i pretvorimo u rington direktno na telefonu.

Za to postoje mnogobrojne aplikacija, a danas vam predstavljamo jednu koja se nama učinila najjednostavnijom. Aplikacija se zove: Ringtone maker i koristi se veoma jednostavno.

Kada otvorite aplikaciju ona će utičati sve melodije i zvona koja imate na telefonu. Kao što vidite tu je i dugme za snimanje zvuka, gde možete da snimite sebe kako pričate i to podesite kao melodiju.

snimanje govora rington

Pronađite pesmu koju želite da isečete i kliknite na dalje Edit.

iseci pesmu android
izmeni pesmu android

Pomoću dva klizača odredite deo pesme koju želite da isečete i postavite kao melodiju za zvono telefona. Tu je dugme za preslušavanje. Kada završite kliknite na Save i sačuvajte isečak na telefonu.

sacuvaj isecenu pesmu

Nakon toga možete da ga postavite kao melodiju.

To možete uraditi diretkno iz ove aplikacije tako što odete na opcije Assign to contact (podesi za zasebnu osobu), make Default (podrazumevana melodija) ili Advance za druge tonove.

postavi pesmu kao rington

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …