Video to Video – dobar program za video i audio konverziju

Video datoteke dolaze u mnogobrojnim formatima. Pošto ne postoji video plejer koji radi sa svim formatima, često nam može zatrebati da konvertujemo video fajlove, kako bi uopšte mogli da ih pustimo. U tu svrhu smo ranije već predstavili odličan program Freemake Video Converter, a danas vas upoznajemo sa mnogo boljim konverterom Video to Video. Video to Video pruža puno više od puke konverzije i ima mnoštvo naprednih alatki.

Spisak audio i video formata koje mogu da konvertuju je prilično impresivan. Među njima se nalaze i prilično retki formati. Ceo spisak možete naći ovde.

Postoji verzija interfejsa na srpskom jeziku.

Video to Video srpski jezik

Proces konverzije je veoma jednostavan. Potrebno je da dodamo video, i odaberemo željeni format za konverziju. Kao što vidite izbor je prilično bogat, i podržani su maltene svi uređaji koji mogu da puste video. Tu su Android, Apple, Sony i drugi uređaji.

Video to Video interfejs

Podešavanja audio i video konverzije

Pre nego što kliknete OK, proverite i podešavanja konverzije.

podesavanja video konverzije

Između ostalog možete menjati opcije kao što su:

Video kodek – izaberete vrstu kompresije. Jedan format može da podržava različite enkodere, na primer AVI format podržava skoro sve postojeće kodeke

Veličina videa – dimenzije novokonvertovanog video snimka. Ako izaberete Original biće ista kao i u ulaznom videu. Najbolje je da odaberete opciju Original ili manje dimenzije, jer će u slučaju da odaberete veće dimenzije biti narušen kvalitet slike.

Video aspekt – reguliše odnos između dužine i širine videa. Dostupne proporcije su 4:3, 16:9, 3:2, 5:4 mada je najbolje da se držite originala, jer svaka promena može da poremeti video.

Video protok – veća veličina znači i bolje kvalitet slike, ali veće dimenzija izlaznog fajla.

Video Framerate – broj frejmova u sekundi.

Ako skrolujete još ka dnu, uočićete i mogućnosti za okretanje videa ili rotiranje pod određenim uglom. Takođe su zanimljive i audio opcije koje omogućavaju da namestimo da audio žuri ili kasni.

Titlovi

titlovi video

Program omogućava i dodavanje titlova direktno u video. Potrebno je samo da u podešavanjima pronađemo opciju Subtitlovi. Sada izaberite titlove sa svog računara i oni će automatski biti ubačeni u video. Kao što se možete uveriti, tu je opcija i da odgodimo početak titlova.

Dodatne alatke

Video to Video dodatni alati

Program nudi i dodatne alatke kao što su sastavljanje video fajlova, isecanje u delove, narezivanje, prebacivanje videa u slike i obrnuto. Možete im pristupiti iz menije Alatke.

Dodavanje vodenog žiga u video

Ubacivanje vodenog žiga u video se preporučuje zbog zaštite autorskih prava ili zbog širenja svesti o brendu.  Kliknite na Opcije – Podešavanja pa potom na vodeni žig.

vodeni zig ubaciti u video

Zatim  kliknite na Omogući i pronađite sliku na svom računaru. Naknadno je moguće podesiti koliko će žig u pozadini biti vidljiv i u kome delu videa će stajati.

Sve u svemu ovo je prilično moćan program sa mnogobrojnim mogućnostima za konvertovanje video snimaka. Kao što vidite na njihovom sajtu, postoji i prenosiva portabilna verzija programa što je dodatan plus u odnosu na slične programe.

, ,

Comments are closed.