Kako da promenite jezik Microsoft Office-a na srpski ili drugi jezik?

Osobe koje ne znaju dobro engleski mogu imati problema sa razumevanjem komandi i dugmića u Majkrosoft Ofisu. Zato ćemo pokazati kako da promenite jezik na srpski, na primeru Microsoft Office 2010.

Napominjemo da ovo uputstvo ne primenjujete na piratskim programima, zato što su oni predviđeni za engleski jezik, pa možete da nešto poremetite.

1. Microsoft Office se može prilagoditi samo za onaj jezik za koji je instalirana zasebna tastatura. U jednom od ranijih članaka, na primeru  ćirilice, smo već pokazali kako se to radi.  Dakle, pratite istu  proceduru da dodate novi jezik.

2. Nakon što završite sa dodavanjem jezika, potrebno je da odete na Microsoftov sajt i skinete jezički paket za srpski (ili drugi željeni jezik).

Office jezički paket

Odaberite jezički paket,   skinite ga na računar i instalirajte. Sve je besplatno.

3. Nakon instalacije je potrebno da odete u neki od Office programa (Word, Excel..bilo koji) i podesite željeni jezik.

podesavanje jezika office

Idite na File – Options – Language. Nađite jezik i kliknite Set as Default kako bi on bio podrazumevani. Takođe i u donjim poljima za prikaz dugmića i pomoćnih dokumenata odaberte srpski kao podrazumevani.

4. Restartujte sve Office programe i sada će svi meniji i dugmići biti prevedeni. Vrlo lako možete da podešavanja vratite na prethodni jezik, ako ponovite proceduru.

,

2 Responses to Kako da promenite jezik Microsoft Office-a na srpski ili drugi jezik?

  1. Vedran August 28, 2016 at 12:44 pm #

    Pozdrav a da li je moguce na Microsoft Word 2010 da se instalira

  2. QelleQelle September 10, 2013 at 6:54 pm #

    Vrh,sve pohvale!!!

Leave a Reply