Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi?

Kontakti su najvredniji deo svakog telefona. Zato kupovina novog telefona uvek može da dovede do glavobolja, jer ne znamo kako da prebacimo kontakte sa starog. Postoji nekoliko načina za prebacivanje kontakata. Na primer, kontakti se mogu prebaciti na karticu, kartica ubaciti u novi telefon i problem je rešen.

Druga mogućnost predstavlja slanje kontakata putem Bluetooth konekcije. Koraci se razlikuju od telefona do telefona, ali se sve svodi na odlaska u listu kontakata, selektovanje onih koje želite da prebacite i potom na Import/Export – Send Contacts (Pošalji kontakte) via Bluethooth. Neki telefoni imaju i opciju Transfer (Prenos) koja omogućava direktan prenos kontakata na drugi telefon.

Dakle prvo što je potrebno da uradite je da odete u svoje kontakte i potražite mogućnost za prenos kontakata putem Bluetooth konekcije.

Ako vam, iz nekog razloga, to prođe neuspešno, onda pratite sledeće korake. Otvorite svoje kontakte na starom telefonu. Kliknite na polje Kontakti (Contacts ili People) i u meniju potražite opciju za Uvoz/Izvoz ili Uvezi/Izvezi ili Export/Import. Odaberite opciju Izvoz ili Export i potom mesto gde želite da kontakti budu izvezeni. Fajl će biti sačuvan u .vcf formatu. Sada taj fajl prebacite na drugi telefon.

kontakti prebacivanje sa telefona na telefon

Možete ga poslati bluetooth-om ili iskopirati na računar, pa potom na telefon, poslati u Dropbox ili na neki drugi način.

Posle toga, na novom telefonu otvorite Kontakte i odaberite opciju Import ili Uvoz i sve kontakti će sada biti uvezeni u novi telefon.

9 Responses to Kako prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi?

 1. ana October 29, 2012 at 5:22 am #

  Pozdrav, upravo sam sasvim slučajno otkrila ovaj sajt i oduševljena sam.
  A evo imam i jedan problem pa možda možete da mi pomognete.
  Naime, crko mi je touch screen na mobilnom telefonu (LG), ne mogu uopšte da koristim mobilni osim da se javim na poziv i to ne preko touch screena nego preko dugmenceta.
  Zanima me da li postoji neki način da sama popravim touch screen?
  Ili moram da odnesem na servis?
  Odnela bih ja na servis ali imam mnogo slika i privatnih podataka u telefonu, i ne želim da serviser vidi sve te slike (šta ako ih zloupotrebi). A s obzirom da mi ne radi touch screen ne mogu da uđem u telefon da obrišem sve te slike i podatke.
  Pa me zanima ako izvadim memorijsku karticu iz telefona da li u tom slučaju slike i dalje ostaju pohranjene u telefonu? da li i dalje serviser može da ih vidi?

  • admin October 29, 2012 at 10:18 am #

   Hvala puno.
   Elem, nije dovoljno da samo izvadite karticu jer slike mogu biti na telefonu. Koji je model telefona u pitanju? Probajte da nabavite kabl za taj model telefona, prikacite ga na racuna i onda pristupite tako podacima. Mozete da pristupite telefonu koristeci gore navedeni program MobileGo. Problem je sto cete morati da date dozvolu racunaru da pristupi telefonu, a ne znam da li cete to moci bez tacskrina. Probajte.

 2. ana October 30, 2012 at 8:51 am #

  Jaooooo pa šta da radim? Mislim, ok, pokušaću ovo što ste mi rekli… Ima li još neki način da prebacim slike iako mi ne radi touch screen (sa mog mobilnog na drugi mobilni, ili sa mobilnog na računar) pa da ih nakon toga izbrišem iz telefona, kako?
  Inače u pitanju je telefon LG gt400

  • admin October 31, 2012 at 9:55 pm #

   Pa nema drugog nacina. Mozete na drugi mobilni pomocu Bluetooth konekcije, ali oni i dalje ostaju na vasem telefonu. Mozete da odete u servis i zahtevate da vam prvo obrisu podatke, pa onda da nastave da popravljaju ekran.

 3. centor January 17, 2013 at 1:17 am #

  Hvala! Pomoglo je, a danima sam se mucio, obisao nekoliko prodavnica i nacitao se gomile foruma. Sve sam uradio dosta brzo i jednostavno / sa stare nokije na android alcatela/.
  Preporucicu vas dalje.
  Pozdrav

 4. Anonymous January 19, 2014 at 12:35 am #

  samo se instalira ovaj program koji je proveren , ukljuce se oba telefona i 1 klikom prebacite na drugi tel sve sta vam treba
  poz

  http://www.recovery-android.com/downloads/mobile-transfer.exe

 5. DongleDan December 27, 2014 at 2:22 am #

  Sljedeći link će vam pomoći prebaciti kontakte sa jednog telefona na drugi telefon brzo http://www.any-data-recovery.com

Trackbacks/Pingbacks

 1. Prebacite SMS poruke sa jednog na drugi telefon - BackUp ad Restore - December 21, 2013

  […] podatke sa starog telefona i prebacimo ih na novi. Većinu podataka, kao što su muzika, fajlovi i kontakti je veoma lako prebaciti. Međutim, ako želimo da prebacimo SMS poruke, shvatimo da to nije […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes