Kako napraviti sliku pomoću veb kamere?

Slikanje veb kamerom je možda čak i zanimljivije nego telefonom, jer se bolje vidimo. Predstavljamo dva sajta koji to omogućavaju.

1. Cameroid

Prvo će vas upitati za dozvolu za pristup kameri. Kliknite na Allow. Fotografišete se klikom na ikonicu fotoaparata u donjem desnom uglu. Dugmići pored služe za dodavanje posebnih efekata za ulepšavanje.

 

2. Picanom

Malo sporije se učitava. Slikanje se obavlja klikom na dugme Snap sa desne strane. Ispod njega su  nalaze opcije za napredna podešavanja, promenu pozadine, ugla itd.

Preuzimate ih na računar tako što odaberete željenu sliku i kliknete na ikonicu za snimanje.

U drugom članku smo pisali kako da snimite video pomoću web kamere. 

25 Comments on “Kako napraviti sliku pomoću veb kamere?”

  1. da li se webcam toy može koristiti na skype?? probao sam alimi nije uspelo,možda postoji način?? hvala na odgovoru!!

  2. otvorila sam program webcam toy i kliknula na ready?smile onda mi se pojavio onaj prozorcic i kliknula sam na allow.onda mi se pojavilo sorry,no camera found! please chech and ty again

  3. otvorila sam program webcam toy i kliknula na ready?smile onda mi se pojavio onaj prozorcic i kliknula sam na allow.onda mi se pojavilo sorry,no camera found! please chech and ty again

  4. Poštovani,
    Kako da sačuvam sliku u računar, tj. kako da je „pošaljem“ u moje slike iili negde drugo,bilo da je snimljena pomoću Cameroida ili Picanoma. Ako može odgovor na moj email. Hvala.

  5. Poštovani,
    Kako da sačuvam sliku u računar, tj. kako da je „pošaljem“ u moje slike iili negde drugo,bilo da je snimljena pomoću Cameroida ili Picanoma. Ako može odgovor na moj email. Hvala.

  6. Evo ti jedna sugestija, uzmi ove sve clanke stavi u PDF i napravi nekoliko casopisa, jer ovde obradjujes sve ono sto je potrebno obicnom coveku koji sedi ispred kompa 🙂

Comments are closed.