Kako da sakrijete aplikacije na telefonu? (Android)

Svako ko ima telefon, treba da koristi zaključavanje ekrana uz PIN, otisak prsta ili na bilo koji drugi način. Tako niko drugi neće moći da pristupi sadržaju telefona.

Međutim, možda želite da idete i korak dalje. Na primer, da za svaki slučaj sakrijete bankarsku aplikaciju ili igricu koja vam je zabranjena. Pokazaćemo kako da sakrijete instaliranu aplikaciju na telefonu. I dalje ćete moći da je koristite, ali ne na uobičajen način.

Pre svega treba da odaberete da li ćete koristiti podešavanja koja postoje na vašem telefonu ili da instalirate aplikaciju koja nudi sakrivanje.

Naime, svaki model telefona ima svoja podešavanja za sakrivanje datoteka ili aplikacija. Pored toga, postoje i aplikacije koje sakrivaju podatke od radoznalih očiju. To su: App Lock i GalleryVault. O njima ćemo neki sledeći put. Za sada pišemo o tome kako da pronađete ugrađena podešavanja za sakrivanje informacija na vašem telefonu.

OnePlus

OnePlus telefoni imaju opciju LockBox. Njoj se pristupa iz File Manager-a, na dnu svih podešavanja. Otvorite ga. Potom kliknite na plusić i selektujte sve aplikacije koje želite da sakrijete.

Samsung

Odete na Podešavanja – Početni ekran i potražite stavku Sakrij aplikacije.

Drugi način je da koristite Bezbedni folder koji se nalazi u sekciji Biometrija i zaštita.

Huawei

Kod ovog modela idite na Podešavanja – Bezbednost i sigurnost pa potražite Privatni prostor (PrivateSpace). Pratite korake kako bi sakrili sve što želite. Aplikacije koje tamo koristite biće sakrivene od ostalih.

LG

Dugačak stisak na početni ekran, pa odete na Home screen settings (Podešavanja početnog ekrana) – Hide app (Sakrij aplikacije) i tu odaberete šta želite da sakrijete.

Xiaomi

Idite na Podešavanja pa na App Lock, i dodirnite ikonicu zupčanika. Uključite opciju za Skrivene aplikacije koja se nalazi na samom dnu. Onda na Upravljaj skrivenim aplikacijama i tu ih dodajete ili uklanjate.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …