Wolt ili Glovo? Naručivanje hrane preko mobilne aplikacije

Naručivanje hrane onlajn poslednjih godina dobija novu dimenziju. Više ne morate da zovete telefonom ili se logujete u veb aplikacije, već sve radite preko mobilne aplikacije. Dolazak hrane pratite na mapi i tačno znate kada da je očekujete. Odlično za prilike kada vam dolaze gosti. Ili kada vam se jede kvalitetna hrana iz restorana, a niste u mogućnosti da tamo odete.

Dve aplikacije koje se time bave i čije popularnost je porasla za vreme pandemije  su Wolt i Glovo.  Koja je bolja i po čemu se razlikuju?

Posluju po istom principu. Ulogujete se, pronađete restoran ili prodavnicu, poručite dostavu koju kurir dostavlja u roku od sat vremena. Tok porudžbine sve vreme pratite preko aplikacije, a procenjeno vreme dostave se uglavnom poštuje. Ceo proces je optimizovan i intuitivan.

Cena porudžbine zavisi od samog restorana, ali i toga koliko je udaljen. Dostava u proseku izađe par stotina dinara, nekad manje, nekad više.

Nedostatak koji smo primetili je da se obaveštenja o dolasku hrane često zaglave u aplikaciji, pa ne možete da ih se otarasite. Takođe jezik aplikacije zavisi od podešavanja vašeg androida. To može da zasmeta, jer nismo navikli da imena hrane, začina i dodataka budu na drugom jeziku.

1) Glovo

Isprobajte ga uz kod: HMAMSHC  . Startap nastao u Španiji, pa se raširio širom Evrope i Južne Amerike. Nama se na prvi pogled čini da Glovo ima širi izbor restorana i prodavnica preko kojih vrše dostavu, ali to ipak zavisi od lokacije. Posluju u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Naručujete samo iz onih prodavnica koje su vam blizu, da otprilike nije potrebno više od sat vremena da nešto stigne.

Možete da platite karticom, koju povežete sa aplikacijom, što je svakako lakše, ali postoji i mogućnost gotovinskog plaćanja kuriru. Cena dostave zavisi od kilometraže. Možete ostaviti i napojnicu.

2) Wolt

Isprobajte ga uz kod: B2Y2BPS. Wolt dolazi iz Finske i radi po sličnom principu. Kod nas ih ima u Beogradu i Novom Sadu. Ima tu razliku da omiljene restorane možete da sačuvate za kasnije.

Plaća se isključivo karticom, ali postoji i opcija da po hranu odete sami. Kada nešto naručite, moguće je i da unesete i specijalne zahteve u pogledu jela.

Kao što se vidi, ne morate samo da naručujete iz restorana, već i namirnice iz prodavnica. Kuriri su uvek brzi i ljubazni, i doneće vam šta god da poručite za manje od sat vremena.

U slučaju da se negde zagube, zvaće vas telefonom. Jezik menija može da se promeni.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …