Programi za vežbanje kod kuće

Sada postoje aplikacije za sve, pa i za vežbanje. One ne pokazuju samo grupu osnovnih vežbi i njihovog pravilnog izvođenja, već omogućavaju da pratite svoj napredak i podstiču vas da ne odustanete. Izdvojili smo neke koje se nama čine dobrim, ali spisak svakako nije konačan.

Ako vam aplikacije ne odgovaraju, tu je uvek Jutjub ili muzika sa bilo kog onlajn radia. Stavite slušalice i vežbajte uz muziku. Napravili smo i spisak nekih dobrih kanala sa vežbama, ali shvatite ih samo kao ideju. Na Jutjubu ima toliko toga, da ne može da se nabroji. Barem smo vam dali ideju kako sve možete da vežbate iz svog doma. Ne zaboravite da se zagrejete pre svake aktivnosti.

Svaka od dole navedenih android aplikacija ima svog iOS parnjaka.

1) Daily Workout – Android

Developer nudi nekoliko različitih aplikacija, u zavisnosti od toga koje vežbanje vam odgovara, joba, aerobik, kardio, vežbe za stomak, noge i ostalo. Izaberite onu koja vam odgovara i počnite sa vežbanjem. Nažalost, ima reklama, morate da se naviknete na njih.

2) Nike Training – Android

Zbirka odličnih vežbi, sva sa objašnjenima. Potrebno je da napravite nalog. Potom se, u skladu sa svojim interesovanjima, bacite na vežbanje.

3) FitnesBlender

Sajt sa povelikom kolekcijom vežbi za žene  i muškarce.

4) Nevena i Goran – Youtube

Vežbanje uz ples i muziku. Plesni koraci sa ovog kanala se lako prate.

5) Joga sa Adriene – Youtube

Samo ime kanala kaže o čemu se radi. Jedan od najpopularnijih kanala sa vežbama joge, ali, naravno, nije jedini.

6) MiamiTrener – Youtube

Namenjen pre svega vežbama snage.

7) Yoga | Down Dog – Android

Aplikacija za ljubitelje joge.

8) Blogilates – Youtube

Dobre vežbe pilatesa, istezanja kao i razvijanje mišića nogu.

9) FitnessMarshall – Youtube

Kanal za sve koji žele da vežbaju plešući uz poznate svetske hitove.

10) Walk at Home – Youtube

Kanal sa laganim vežbama, pre svega se počinje od običnog hodanja u mestu, pa se širi. Odlično za sve koji nisu u formi.

11) Adidas Training – Android

Ima više 100 različitih vežbi za celo telo. Napravite plan vežbanja i pratite progres. Takođe je potrebno da napravite sopstveni nalog.

12) FitON – Android

Sjajna aplikacija. Dok pokazuju vežbe, instruktori daju i objašnjenje, tako da vodite računa da vežbe radite polako, zagrejani, ali i da sve radite pravilno.

13) FitStar – Android

Tu je sve, vežbe za stomak, noge, zadnjicu, kao i mogućnost praćenja napretka.