Početna / Android / Kako da smanjite upotrebu mobilnih podataka na Androidu?

Kako da smanjite upotrebu mobilnih podataka na Androidu?

Aplikacije na Androidu znaju često da same troše internet u pozadini.  Tako dosta megabajta bespotrebno odlazi u nepovrat.

Kako da uštedite megabajte?

Android sam nudi opcije za bolje upravljanje mobilnim internetom. Potrebno je da odete na Podešavanja – Wi-fi i mobilne mreže i tu potražite sekciju za Prenos podataka.

Tu možete da vidite koje aplikacije troše mobilni internet. Videćete da neke od njih uopšte niste otvarali, ali da su se one svakako povezivale na mrežu.

Otvorite Umrežene aplikacije i ukazaće se spisak svih aplikacije kojima je dozvoljeno da se povezuju na Internet. Onima koje troše megabajte bespotrebno možete ograničiti pristup tako što ćete im ukloniti dozvolu za pristupanje internetu preko mobilne mreže.

Druga korisna funkcionalnost je mogućnost da uključite Čuvar podataka. On ograničava pristup internetu i možete da podesite aplikacije koje su izuzete od zabrane.

U slučaju da vam ovo nije dovoljno isprobajte specijalizovane aplikacije za kontrolu korišćenja interneta. Danas vam predstavljamo dve.

Datally

Datally omogućava da kontrolišete upotrebu mobilnih megabajte. Unesite dnevni limit i pratite koliko je megabajte utrošeno. Nakon što pređete limit aplikacije će blokirati mobilni internet.

My Data Manager 

Prati koliko ste megabajte utrošili. Potrebno je da napravite data plan, i odredite koliko gigabajte smete da koristite u određenom vremenskom periodu. Tako ćete lako moći da pratite da li ste prešli limit ili ne.

Odaberite jednu aplikaciju za praćenje troškova. Nemojte da koristite više njih istovremeno jer će se preklapati i badava trošiti bateriju.

 

Pogledaj još

Kako da isključite ili obrišite animacije u PowerPointu?

Animacije u PowerPointu su dobra stvar, ali ne treba ni preterivati. Ako shvatite ih imate …