Kako da smanjite upotrebu mobilnih podataka na Androidu?

Aplikacije na Androidu znaju često da same troše internet u pozadini.  Tako dosta megabajta bespotrebno odlazi u nepovrat.

Kako da uštedite megabajte?

1. Kontrola podataka

Android sam nudi opcije za bolje upravljanje mobilnim internetom. Potrebno je da odete na Podešavanja – Wi-fi i mobilne mreže i tu potražite sekciju za Prenos podataka.

Potom otvorite Upotreba mobilnih podataka.

Prikazaće se statistika upotrebe, ali i koje aplikacije najviše koriste mobilni internet.

Za svaku od tih aplikacija možete da podesite da li sme da koristi mobilni internet u pozadini. To znači da ne sme da koristi mobilni internet, ako ne koristite aplikaciju.

Kod aplikacija društvenih mreža ili onih za ćaskanje (Viber, Fejsbuk itd…), to će značiti da vam neće prikazati obaveštenje o prispelim porukama dok ne otvorite aplikaciju.

2. Čuvar podataka

Druga korisna funkcionalnost je Čuvar podataka, koji svim aplikacijama ograničava pristup internetu, uz izuzetke koje sami odredite.

 3. Obaveštenja o količini utrošenih podataka (megabajti i gigabajti)

Kako ne biste prekoračili broj megabajta i gigabajta koje imate u okviru svog paketa uključite obaveštenje. Ono će vas najpre obavestitit da ste prešli limit, ali može i da umesto vas u potpunosti isključi upotrebu mobilnog interneta.

Pogledaj još

Kako da sakrijete priče od nekog pratioca na Instagramu?

Ne mora svaki pratilac da gleda vaše priče na Instagramu. Bez mnogo muke sakrijte priču …