Šta predstavlja režim rada u avionu (Android)?

Verovatno ste u brzim postavkama svog uređaja videli opciju za aktiviranje režima za avion.

Šta on podrazumeva?

Avionski režim zaustavlja prenos signala sa uređaja. Avio kompanije zabranjuju korišćenje signala tokom leta iako još nije dokazano da oni odista ometaju rad radio opreme na letelici. Bolje je biti siguran.

Kada aktivirate avionski režim svaki prenos signala se stopira. Nećete moći da šaljete poruke i obavljate pozive, wi-fi će se isključiti kao i blutut (bluetooth). GPS možda ostane da radi.

Kada ste u režimu aviona baterija se manje troši i brže se puni, što je sasvim logično, jer nijedna aplikacija koja šalje ili prima podatke neće moći da radi.

Iako se inicijalno wi-fi i bluetooth isključe, oni kod nekih uređaja mogu ponovo da se uključe tako da istovremeno možete koristiti i bežičnu mrežu u avionu što mnoge aviokompanije sada dozvoljavaju. Sve to zavisi od uređaja.

Dok ste u avionskom režimu slobodno možete da koristite sav sadržaj na telefonu, ako za njega nije potreban internet. Dakle, možete da slušate muziku prethodno snimljenu na uređaj, čitate knjige i koristite aplikacije koje mogu da rade van mreže.

Ono što nikako nećete moći da uradite je da koristite mobilne usluge. Ako vas neko pozove dobiće obaveštenje kao da je telefon isključen.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …