Zašto se mobilni telefon pregreva?

Pametni telefon koji se pregreva sa vremena na vreme je sasvim normalna pojava. Međutim, ako vam se čini da se to dešava često ili je temperatura visoka, ceo uređaj će se trajno oštetiti. Zato je bitno da odmah nađete rešenje.

pregrevanje mobilnog telefona

Kako da znate da li postoji problem?

Pre svega je bitno ispitati kada se telefon pregreva. Sasvim je očekivano da se njegova vrelina poveća tokom igranja igrica, ili višečasovnog korišćenja. To nemojte da vas brine. Ali, čak ni onda temperatura ne sme da bude prevelika.

U slučaju da se zagrevanje dešava dok ne radite ništa na njemu, dok je u džepu ili slično, to je već znak upozorenja. U slučaju da je telefon ili tablet greje prilikom punjenja, zamenite punjač. Novi punjač često sve rešava, ali najbolje bi bilo da je to punjač od istog proizvođača.

Ispitajte koje su sve aplikacije otvorene. Možda neka od njih radi stalno u pozadini i pravi probleme. Uklonite sve one koje ne koristite, i instalirajte neku koja prati sve one koje se pokreću same. Držite broj animacija i aktivnih vidžeta u prihvatljivim granicama.

Postoje aplikacije koje “hlade” telefon, pa možete i njih da isprobate.

Gde se javlja pregrevanje?

Ako imate utisak da je izvor toplote na poleđini uređaja, postoji velika verovatnoća da je uzrok baterija. Zamenite bateriju kako bi sprečili dalja oštećenja. U slučaju da ni to ne pomogne, ili se pregrevanje javlja na nekom drugom mestu, najbolje je da telefon odmah odnesete u neki dobar servis kako bi ga pregledali.

photo credit: Omnia 7

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …