Najbolji PDF čitači za Android uređaje

PDF format je standardni format za elektronske dokumente. To je postao zato što uvek isto izgleda na svakom uređaju ili operativnom sistemu.

Pošto sve više nas čita PDF dokumente sa mobilnih telefona i tableta, napravili smo pregled najboljih aplikacija. Slobodno nam preporučite još neku u komentarima.

1) Adobe čitač

Adober čitač je odličan,  kao i njegov desktop parnjak. Jednostavno se koristi. Izlistava sve knjige koje postoje na uređaju, pa lako možemo naći onu koja nam je potrebna.

Tap na olovčicu predstavlja ulazak u opcije podvlačenja, izmena i crtanja po knjizi.

adobe citact pdf android

U slučaju da se tekst ne prikazuje dobro, tapnite na View Modes gde možete promeniti prikaz teksta (Text Reflow). Takođe iz istog menija možete uključiti i mod za noćno čitanje.

pdf adobe

2) Xodo Čitač

Detaljnije ovde: https://internetzanatlija.com/2019/03/10/odlican-pdf-editor-za-android/.

3) EBookDroid

Ebookdroid je odličan zato što podržava veliki broj različitih formata i ima mnogo naprednih podešavanja. Teško je i sve nabrojati. Podržani formati su PDF, DJVU, epub i mobi. Morate da ih uključite što radite tapom na All Settings – pa na Supported Ebook formats.

ebookdroid podesavanja
podrzani formati knjiga

Na početku vam aplikacija može delovati komplikovano, ali vremenom nećete moći bez nje.

Knjige koje ste nedavno čitali se nalazi u sekciji Library. Dugi tap na knjigu iz biblioteke omogućava da sačuvate prečicu na početnom ekranu telefona ili tableta, što je zgodno kada ne želimo da izgubimo neku knjigu iz vida.

napravite precicu na radnoj povrsini

Mogućnosti izmene takođe treba da aktivirate. Otvorite knjigu, idite na podešavanja, pa označite opciju Enable edit. Posle toga ćete moći da podvlačite i dodajete beleške.

izmeniti pdf ebookdroid

4) ReadEra

Možda i najbolja i najjednostavnija od svih. Interfejs je vrlo jednostavan i razumljiv. Aplikacija sama skenira sve knjige sa uređaja. Možete ih dodati u omiljene. Velika preporuka za ovu aplikaciju.

5) Aldiko

Aldiko je sasvim solidna aplikacija, premda nema mnogo naprednih podešavanja. Podržava PDF i epub format. Tapnite na Files kako bi pretraživali datotetke na uređaju.

pristup datotekama aldiko

Tapom na ime trenutnog foldera se vraćate u prethodni.

vracanje u prethodni folder

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …