Početna / Korisni Programi / Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu?

Kako napraviti spisak svih fajlova u folderu?

Ponekada nam može zatrebati da napravimo spisak svih fajlova koje imamo u folderu. Ako postoji nekoliko fajlova, onda možemo imena i ručno da prekucamo, ali u slučaju da ih ima na desetine, to nije lako izvodljivo. Zato vam danas predstavljamo programčić koji radi upravo to.

Omogućava da izlistate ceo sadržaj određenog foldera, i to u nekoliko različitih formata. Taj spisak nam nije često potreban, ali može biti od koristi. Na primer, želimo da nekome pokažemo šta sve imamo, ili da bolje organizujemo svoje datoteke.

Potrebno je da preuzemete program FileList Creator.

Otvorite program i odredite folder za koji želite da napravite spisak. Postoji opcija i da obuhvatite i podfoldere. U meniju sa desne strane, odaberite koje sve podatke želite da ubacite u spisak. To mogu biti samo imena fajlova, format, datum kreiranja i još mnogo toga.

spisak svih fajlova u folderu

Na dnu možete i odabrati format u kom želite da spisak bude preuzet. Ponuđeni format su csv, text, slike ili HTML tabela. Kliknite na Save i dobićete spisak svih datoteka u odabranom formatu.

Izlistani sadržaj ne mora čak ni da bude deo foldera, možete da fajlove, za koje želite da napravite spisak, samo prevučete u program, i tako generišete spisak.

Pogledaj još

Kako da video premotate 10 sekundi napred ili nazad (Youtube i druge android aplikacije)?

Odličan trik koji je mnogima promakao. Dakle, ako želite da video zapis premotate unapred ili …