Kako iseći video snimak pomoću programa Avidemux?

Često nam može zatrebati da isečemo deo svog video snimka. Na primer, želimo da izvučemo samo jedan bitan momenat, jer znamo da publika neće imati strpljenja da odgleda sve do kraja. Isečeni deo posle možemo da postavimo na Youtube, pošaljemo nekome ili ga spojimo sa drugim snimkom.

Postoji dosta i računarskih i veb alata za seckanje video klipova. Neki se plaćaju, neki su besplatni, čak i sam Youtube nudi tu opciju, a mi danas predstavljamo jedan koji se dobro pokazao. U pitanju je besplatni program Avidemux.

Sečenje se lako obavlja, a predstavlja samo jednu od mnogobrojnih funkcionalnosti.

Prvo treba da ubacimo video u program, klikom na dugme Open.

otvaramo video

Sada treba da podesite početak i kraj isečka. To radite pomoću dugmića za preslušavanje. Kada pronađete deo koji želite da isečete, idite na Edit – Set marker A da označite početak snimka.

pocetak

I isto to radite na Edit – set marker B, da označite kraj snimka. Prevuce mišem klizač do tačno određene tačke, ili koristite dugmiće za preslušavanja, pa onda kliknite na Stop.

kraj snimka

Potom odete na Save, date ime novom fajlu i to je to. Isečak će biti sačuvan na odabranom mestu na računaru.

snimiti snimak

U slučaju da želite da taj deo samo isečete i izbacite kompletno iz snimka, a ne da ga sačuvate kao zaseban fajl, onda idite na Edit – Delete. Sada je taj neželjeni deo snimka uklonjen, pa ponovo idite na Save da sačuvate novi fajl, ovaj put bez izbrisanog dela.

obrisati deo snimka iz videa

Ako ste obrisali nešto što niste želeli, tu je uvek Undo funkcija u Edit meniju.

Sve je prilično jednostavno.

Program nudi i dodatna podešavanja, koje možete videti u meniju. Možete podesiti i menjati audio kodek, video kodak i format konverzije.

podesavanje formata

To je za napredne korisnike, ali svi mogu da eksperimentišu.

Pogledaj još

Slicer – modul za lepše filtriranje podataka u Excel tabelama

Svi znamo za filtere u Excelu. Ipak postoji jedan lepši način da ih koristimo. Pogledajte …