Kako konvertovati avi u mp4 format i obrnuto?

Premda su i avi i mp4 format video formati, oni se dosta razlikuju. Nekada je avi format bio naročito popularan, i naširoko korišćen, ali sada njegov primat polako zauzima mp4, pre svega zahvaljajujući porastu uticaja mobilnih uređaja.

Nekada nam zatreba da video konvertujemo iz jednog formata u drugi, iz raznoraznih razloga. Predstavićemo vam danas jedan program koji to omogućava, premda tih programa ima dosta. O nekima od njih kao što su Video to Video converter,  i Format Factory smo već pisali. Vodite računa kad instalirate poslednja dva da vam se ne istalira neki neželjeni program. Pazite šta štiklirate.

Nama se program koji danas predstavljamo sviđa upravo zbog toga što je bestplatan, i ništa nepoželjno ne instalira na računaru. Inače smo ga i pominjali ranije, kada smo govorili o najboljim programima za izradu gifova.

U pitanju je program iWisoft Free Video Converter.

Preuzmete ga, instalirate i zatim ubacito jedan ili više video snimaka koje želite konvertovati. Možete čak i štiklirati opciju da se svi video snimci iskonvertuju i spoje u jedan.

konverzija avi u mp4 i obrnuto

Dostupan broj formata je zaista veliki. Program čak omogućava da konvertujete snimke i za neke mobilne uređaje, ali su to uglavnom stari uređaji. Možete da konvertujete i u slike.

Dostupni formati za konverziju

Vidite da postoji nekoliko avi ili mp4 formata. Izaberite onaj gde piše da je dobra stop kompresije, ako želite da video ne zauzima mnogo memorije.

Sve u svemu, mi smo bili zadovoljni rezultatom naše konverzije, pa zato preporučujemo ovaj program.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …