Koje aplikacije imaju pristup vašim društvenim mrežama?

Broj aplikacija koje pristupaju našim nalozima na društvenim mrežama može da se nagomila, i zato treba da ih s vremena ne vreme obrišemo. Neke smo prestali da koristimo, druge su promenile namenu, a treće prestale da rade. Sve to treba da pročistimo.  Pokazaćemo vam kako da uklonite nepotrebne aplikacije sa Fejsbuka, Tvitera, Gugla i Dropboxa.

 1. Facebook

podesavanja aplikacija fejsbuk

Na Fejsbuku idite na Opšta podešavanja, pa na jezičak Aplikacije ili kliknite ovde  (ako ste ulogovani) . Videćete spisak svih instaliranih aplikacija. Brišete jednu po jednu, klikom na X, ili na Izmeni, gde podešavate njihovu vidljivost i dozvole koje imaju.

2. Tviter

tviter aplikacije

 Na Tviteru takođe može da se nagomila sijaset nepotrebnih aplikacija. Idite na Settings, pa potom na Apps u donjem levom meniju ili kliknite ovde (ako ste ulogovani).  Kliknite na Revoce Access kako bi im onemogućili dalji pristup.

3. Google

koje aplikacije imaju pristup vasem google nalogu

Google nalog nam je možda i najbitniji, pa treba voditi računa o njegovoj bezbednosti. Kako bi videli spisak svih aplikacija i uređaja, koje imaju pristup kliknite na ovaj link, pa obrišite sve nepoznate aplikacije:

https://accounts.google.com/b/0/IssuedAuthSubTokens

A možete i posredno, tako što odete na podešavanja svog Gugl naloga, pa u sekciju

google dozvoljene aplikacije

Pogledaj još

Kako naručiti robu sa Aliekspresa (Aliexpress)?

Aliekspres je vebsajt na kome prodavci iz Kine prodaju robu kupcima širom sveta. Naširoko je …