Kako dodati admina ili moderatora na svoju stranicu na Fejsbuku?

Administriranje stranicama na Fejsbuku može da oduzme dosta vremena, i zato nam je često potrebna pomoć. Pokazaćemo vam danas kako možete da dodate nove admine na svoju stranicu. Postoji nekoliko vrsta admina, a to su: administrator, urednik, moderator, oglašivač i analitičar. Svako od njih ima različita prava. Samo administrator ima puna prava u upravljanju stranicom, dok su prava svih ostalih ograničena. Osoba koju postavite da vam pomažu u upravljanju stranicom ne mora da ima puna prava, pa ne morate da se brinete da će neko da vam oduzme ili zloupotrebi stranicu.

Prvi način

 Osoba koju želite da dodate, a koja vam nije među prijateljima, pre svega, treba prvo da lajkuje stranicu. Ako je taj neko davno lajkovao stranicu, kažite mu da odlajkuje, pa da lajkuje ponovo, kako bi izašao na spisku nedavnih sviđanja.

Potom vi treba da odete na spisak nedavnih sviđanja i kliknete na Pogledaj sve.

nedavni lajkovi stranice

Sada kliknite na zupčanik pored željenog imena, i pronaći ćete opciju da nekog napravite administratorom.

spisak lajkova i ucini administratorom

Drugi način

Druga varijanta, u slučaju da vam je budući saradnik na stranici među prijateljima, da odete na podešavanja stranice, pa na Administriranje. Tu ukucajte ime osobe koju želite da ubacite, a odaberite i ulogu koju želite da joj date. Na krajuć će biti potrebno da unesete svoju šifru radi potvrde i da sačuvate promene.

dodati novog administratora

 Administrator stranice ima puna prava u upravljanju stranicom, kao što smo već naveli. Urednik ima uvid u statistiku i ima pravo da objavljuje i uređuje objave. Moderator može samo da odgovara na poruke, komentariše i pravi reklame. Oglašivač vidi statistiku i može da pravi reklame, dok analitičar ima samo uvid u statistiku.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …