Kako upravljati oznakama u Blogeru?

Prilikom blogovanje nije naodmet da se držimo logičke strukture, to jest da nam svi članci budu organizovani po temama i kategorijama. Na taj način će blog biti razumljiviji posetiocima, a i samom autoru će biti lakše da se snađe. Jedna od mogućnosti za organizaciju članaka na Blogeru, popularnom sajtu za besplatno blogovanje, su oznake iliti labels na engleskom. Oznake omogućavaju da tagujemo iliti označimo članak određenom ključnom reči, pa će tako posetilac lakše moći da se snađe na sajtu i dođe do članaka koji su na temu koja ga zanima.

Oznake unosimo prilikom pisanja članaka, ali ih uvek možemo i naknadno ubaciti. Nemojte preterivati sa brojem oznaka, jer tako nećete ništa postići, već ćete samo uneti zabunu i kod sebe i kod čitaoca. Najbolje je da unapred odredite grupu oznaka koju ćete koristiti.

Upravljanje oznakama u Wordpressu je mnogo lakše i intuitivnije, dok u Blogeru se pisac lako da zbuniti. Spremili smo za vas nekoliko korisnih saveta za upravljanje oznakama u Blogeru.

Unos oznaka 

Kada pišemo ili menjamo postojeći članak, u meniju sa desne strane se nalazi opcija za unos oznaka tog članak. Oznake razdvojite zarezima i kao što smo rekli nemojte da preterujete.

oznake u blogeru

Tu možete ne samo unesti ili izmeniti oznake, već ih možete obrisati.

Koliko oznaka postoji? 

Uđite u sekciju Postovi, kod određenog bloga i potom kliknite na padajući meni sve oznake. Tu ćete moći da vidite spisak svih oznaka. Možete i lako filtrirati članke po oznakama, i tako lako videti šta gde pripada.

sve oznake u blogeru

Brisanje oznaka 

Oznaka postoji sve dok je vezana za određeni članak. Kada obrišemo oznaku iz svih članaka, ona će tada prestati da postoji. Ne postoji drugi način za brisanje. Brisanje se vrši u istom meniju gde i unošenje. Dakle, svaki članak mora da se menja pojedinačno i to nije uvek jednostavno. Zato preporučujemo da razmišljate blagovremeno i odlučite se za odgovarajuće oznake.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …